Arutelu:Transdutsiin

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

"Igas rakutüübis on erineva struktuuriga transdutsiin (ekspresseerub erinev geen)." - mida selle lausega mõeldakse? Kas seda, et geeniuuringutes on kindlaks tehtud transdutsiini erinevad geeniregulatsioonid või on kindlaks tehtud struktuuranalüüsiga (või kuidas seda meetodit nimetakse) transdutsiini erinevad struktuurid?--Hendrix 9. märts 2008, kell 19:49 (UTC)

Erinevad geeniregulatsioonid on kindlaks tehtud, või nii vähemalt inglise viki väidab. Struktuuride kohta otseselt ei tea; sain nii aru, et ka struktuurid on erinevad, võib-olla sain valesti aru. Andres 9. märts 2008, kell 20:38 (UTC)
Mu meelest on kõnealune lause õige. Erinevus puudutab nii struktuuri (on mitu veidi erineva struktuuriga transdutsiinigeeni) kui regulatsiooni (need geenid ekspresseeruvad erinevat tüüpi rakkudes). Kk 9. märts 2008, kell 20:50 (UTC)
ei tahagi väita, et oleks vale, nagu eksisteeriks erinevad ehitused ja erinevad geenid. Lihtsalt jääb selline mulje selle lause põhjal, et erinevad geeni ekspressioonid on andnud aluse arvata, et eksisteerivad erineva struktuuriga transdutsiinid. Tõenäoliselt on enne avastatud erinevad struktuurid ja siis sellest sõltumatult geeniregulatsioon.--Hendrix 11. märts 2008, kell 17:58 (UTC)
noja eks igale struktuurile peabki olema oma geeniregulatsioon.--Hendrix 11. märts 2008, kell 18:07 (UTC)
Vist on võimalik, et struktuur on sama, aga geeniregulatsioon on erinev. Andres 12. märts 2008, kell 09:52 (UTC)