Arutelu:Tiia-Ester Loitme

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Tütarlastekoori Ellerheina peadirigent Tiia-Ester Loitme on lõpetanud Tallinna Riikliku Konservatooriumi 1965.aastal. Loitme õpetajaks oli professor Gustav Ernesaks, kus ta õppis vanameistri dirigeerimisklassis.

Ellerheinas alustas Tiia-Ester Loitme tööd 1970. aastal koostöös Heino Kaljustega, olles tütartlastekoori dirigent. Lisaks sellele koostasid mõlemad dirigendid keskkooli muusikaõpikuid. Aastatel 1975-1981 töötas Tiia-Ester Loitme õppejõuna Tallinna Riiklikus Konsnervatoorius. 1980. aastal stazeeris Loitme V. Sokolovi dirigeerimisklassis Moskva Riiklikus Konservatooriumis. 1987. aastal alustas Tiia-Ester Loitme tööd muusikaõpetajana Tallinna Inglise Kolledzis.

Ellerheina peadirigent on Tiia-Ester Loitme 1989. aastast. Dirigendina on Loitme rahvusvaheliselt tunnustatud, pälvides mitmeid auhindu nii dirigendina kui ka juhendades oskuslikult Ellerheina. Lisaks aktiivsele koori- ja koolimuusika pedagoogi ja koorijuhi tööle, on Tiia-Ester Loitme olnud arvukalt Eesti üld-ja koolinoorte laulupidudel laste- ja naiskooride juhiks ning ka üldjuhiks.


Arvan, et peaks kirjutama "hea õpetaja" ning "aasta õpetaja". Andres 8. jaanuar 2009, kell 12:50 (UTC)


Grammy auhind vajab täpsustamist. Andres 8. jaanuar 2009, kell 12:51 (UTC)