Arutelu:Tallinna raad

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

— Talvekuu 17. pääval pidas Tallinna Raekohus oma viimast koosolekut. Kõik Raekohtu Advokatid olivad selleks iseäranis valitud eestseisuse all Jumalaga jätma tulnud. Advokat Adelheim luges kõikide nimel Jumalaga-jätmise adressi ette, mille peale Raekohtu nimel sõnapidaja Bürgermeister von Gloy ja Syndikus Erbe tänades vastasivad. Kell 3 pärast lõunat kogusivad ennast Raekohtu liikmed uueste, niisamati ka Raekohtu Advokatid Raekohtu saali iseäraliseks Jumalateenistuseks, mida Linna-Superintendent Haller pidas. Selsamal pääval sai ka Raekohtu Archiv (kirjakogu) tänistest ametnikkudest uute kätte antud ja Kubernöri käsu peale pitsari alla pandud. – Raekohtu alamad kohtud pidivad oma ametit osalt veel mõned päävad edasi tallitama. – Raekohtu zivil-jäutusest on 61 seletamata kohtu-asja Ringkonna-kohtu ja Rahikohtu-Kogu Präsidenti kätte läinud.

Tallinna Sõber, 24. november 1889, nr. 48, lk. 3.

infokild varasemast ajast - Markus Tirbach, pärit Danzigist (Stettin)ist in Preisimaalt Tallinna raesekretär (Secretary of the Council in Reval)aastail 1520-1525, peale seda Liivimaal Volmaris. [1]

Kes tahab siia täielikku loendit panna, peab nimed ja daatumid Bunge raamatust ümber kirjutama. --Improvisaator 16. juuni 2009, kell 08:43 (UTC)


Leian, et loendis ei ole vaja sünnikuupäevi ja -kohti. Piisab vaid eluaastatest.--WooteleF 19. oktoober 2009, kell 10:10 (UTC)

Kompromissina võib need ära võtta, kui tulevad eraldi artiklid. Andres 19. oktoober 2009, kell 10:17 (UTC)