Arutelu:Taimeökoloogia

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Teistes Vikides on see märksõna siirdatud Ökoloogia alla. Amherst99 2. mai 2011, kell 12:39 (EEST)[vasta]

Arvan, et ümbersuunamiseks pole põhjust. Andres 2. mai 2011, kell 13:44 (EEST)[vasta]

Tagasiside[muuda lähteteksti]

Teine lause viitamata.

“Üks taimi määratlev omadus on fotosüntees“ – üldjuhul me ei räägi fotosünteesist kui omadusest.

“Bioomides võib olla palju ökoloogilisi kooslusi, mida ei mõjuta mitte ainult kliima ja mitmesugused väiksema ulatusega omadused, nagu näiteks pinnas ja hüdroloogia.“ – lause jääks nagu pooleli vms, lugejal juba tekkis uudishimu, mis veel mõjutab, aga see jääb ütlemata.

“Taimed, nagu enamik eluvorme, vajavad suhteliselt vähe põhielemente: süsinikku, vesinikku, hapnikku, lämmastikku, fosforit ja väävlit; seetõttu tuntakse neid CHNOPSi eluvormidena“ – jääb lahtiseks, kas mõeldakse, et nad vajavad CHNOPS elemente vähe (sellisel juhul ei sobitu lause viimane pool hästi) või nad midagi muud ei vaja (pole õige).

„Muudel juhtudel võib maa all olla konkurents vee, lämmastiku või fosfori pärast.“ Jääb mulje, et muud konkurentsi võimalust pole, kuid tegelikult on.

„Sentega koostöös…“ – kirjaviga.

„Mõned varasemal teadaoleval fossiilsel taimel on isegi fossiilsed mükoriisad nende ribosoomidel.“ - ???

„Paljud parasiittaimed on üldised ja suudavad korraga rünnata mitut peremeest, mõjutades suuresti kogukonna struktuure.“ – mis kogukonna???

„Samuti on nad võimelised muutma võõrustajate vahelist konkurentsi ja kaudselt mõjutada konkurentsi kogukonnas.“ – võõrustajad ja kogukond???

Mis on „domineeriva taime tüüp“?

Millist allikat tõlkeversioonis polnud? (oli vaja, et vähemalt 1 oleks) E.Rj23 (arutelu) 10. jaanuar 2024, kell 17:40 (EET)[vasta]


Miks see artikkel on ära nuditud? "Vaata ka" ja kategooriad on ära võetud. --Andres (arutelu) 30. jaanuar 2024, kell 22:56 (EET)[vasta]