Arutelu:Stereoseade

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Pealkirja üle võib arutada, sellised muudatused ei ole konstruktiivsed. Andres (arutelu) 24. august 2019, kell 15:47 (EEST)[vasta]

Stereoseade on ilmselgelt liiga üldine nimetus selle komplekti kohta, mis inglise keeles on music centre või music center. Isegi ÕS-is on seda komplekti nimetatud muusikakeskuseks ("muusika+k`eskus = elektroonikaseade, mis hrl koosneb tuunerist, plaadimängijast, makist ja võimendist"). Tõesti ei saa aru, miks Vikipeedia selle komplekti tähenduses oma lugejaid üleüldise "stereoseadmega" eksitab? Lihtsamat sorti streoheliga autoraadio, transistorraadio, isegi stereoheliga telekas on stereoseadmed, aga see artikkel ei räägi ju ometi neist seadmetest. Ka ingliskeelne artikkel, mis on siinse artikliga lingitud, räägib ju muusikakeskusest.
Vt ka "Võõrsõnade leksikoni": "muusikakeskus <+ k`eskus -e 11~9 s> (< muusika) • tehn, muus kõrge helikvaliteediga olmehelitehnikaseade, mis koosneb hrl tuunerist, plaadimängijast, magnetofonist, helisagedusvõimendist ja kõlaritest". Kuriuss 5. detsember 2019, kell 16:41 (EET)