Arutelu:Shropshire

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kuidagi tuleks eristada tseremoniaalkrahvkonda ja halduskrahvkonda. Selles artiklis on pindala ja rahvaarv antud tseremoniaalkrahvkonna kohta. Andres 21. september 2007, kell 10:54 (UTC)

Telford and Wrekin on tervikomavalitsus ega kuulu halduslikult Shropshire'i halduskrahvkonna koosseisu. Minu meelest oleks selguse huvides tarvis teha tseremoniaal- ja halduskrahvkonnast eraldi artiklid. Andres 21. september 2007, kell 10:56 (UTC)

Olen praegu meelega üldised artikid loonud. Enne tuleb mõistete õigsuses veenduda. Me ei saa ju siin ise terminiloomega tegeleda. Kus on kasutatud mõisteid halduskrahvkond ja tseremoniaalkrahvkond? --Metsavend 21. september 2007, kell 11:27 (UTC)
Nad ei ole ju üldised, vaid käivad "tseremoniaalkrahvkondade" (ceremonial county) kohta. Näiteks EE 15. köites räägitakse haldusjaotuse all krahvkonna nime all "halduskrahvkondadest" (administrative county, ENE-s lihtsalt county). Neid sõnu polegi võib-olla kuskil kasutatud. KNAB-is mainitakse muide "traditsioonilist krahvkonda". Ma ei tea, mis see on, võib-olla see ongi "tseremoniaalkrahvkond". Tõlkevasted võivad ju olla teistsugused, aga eristada neid asju kuidagi tuleb. Kas või kirjutada järele ingliskeelne väljend. Muidu ei saaks üldse nendest asjadest rääkida, mille jaoks eesti keeles terminit ei ole.
Kas Sa ei tahaks kirjutada Peeter Pällile ja küsida järele, kuidas neid erinevaid mõisteid eesti keeles eristada?
Muide, leidsin praegu EE-st Londoni borough tõlkevaste ("linlik asum"). Andres 21. september 2007, kell 19:22 (UTC)

Kui Sa ütled, et Shropshire jaguneb 6 omavalitsusüksuseks, siis see on põhimõtteliselt õige, kuid võib jääda mulje, nagu oleks tegu haldusjaotusega. See tekitab segadust. Andres 21. september 2007, kell 19:26 (UTC)