Arutelu:Seedeelundite süsteem

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Minu arvates pole õige artikli terminoloogiajaotises kõnealuse TERMINI kohta nii väita: "Seedeelundite süsteem on kantud Terminologia Anatomica-sse." Vikipeedia artiklis "Terminologia Anatomica" on öeldud, et standardis "Terminologia Anatomica" on esitatud ainult ladina- ja ingliskeelsed nimetused, aga mitte eestikeelsed. Kui jutt käib eestikeelsetest terminitest, siis tuleb viites täpselt ära näidata, kus asuvad "Terminologia Anatomica" terminite AMETLIKUD eestikeelsed tõlked. See, et ingliskeelses mitmesõnalises väljendis sisaldub sõna "system", ei tähenda automaatselt seda, et eestikeelses väljendis peab tingimata sisalduma sõna "süsteem".

  • Juhin tähelepanu asjaolule, et standard "Terminologia Anatomica" on teos, millel on pealkiri. Eesti keele reeglite järgi pannakse teoste pealkirjad jutumärkidesse, mitte kursiivi.

Kuriuss (arutelu) 23. august 2014, kell 17:48 (EEST)[vasta]


Selle artikli pealkiri peaks olema "Seedeelundkond", "süsteemide" otsetõlge inglise terminitest ei ole eestikeelne termin. Mingil põhjusel ei õnnestunud mul pealkirja muuta. Kuriuss 24. november 2019, kell 21:34 (EET)