Arutelu:Scandinavian Shipping Gazette

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

ESTERi andmeil ilmus rootsikeelse väljaande Svensk sjöfartstidning ingliskeelse osana. --Metsavend 13. juuli 2010, kell 11:36 (EEST)

Kavatsesin täna kirjutada artikli Shipgaz, aga juba on eilne artikkel ümber nimetatud. Ei ole Svensk Sjöfarts Tidningi ingliskeelne osa, vaid eraldi ajakiri teistsuguse temaatikaga ja erineva kujundusega, kuid seda teeb suures osas sama toimetus - Svensk Sjöfarts Tidnings Förlag AB. On võimalik vormistada ühine tellimus ükskõik kummas keeles uudistega, samuti on ühine suurem osa kodulehe- ja meiliuudiseid. Et Rahvusraamatukogu on tellinud ainult Scandinavian Shipping Gazette´i/Shipgazi ja mitte Svensk Sjöfarts Tidningi, siis on eelnev bibliograafi meelevaldne järeldus. SSGreporter 13. juuli 2010, kell 23:34 (EEST)
Kas Shipgaz ei ole siis sama ajakiri, mis Scandinavian Shipping Gazette? --Metsavend 13. juuli 2010, kell 23:38 (EEST)
Mitte päris - muutus mitte ainult formaat ja kujundus, vaid ka sisu. Enam ei ole neid laevatehaste, sadamate ja uute laevade teemanumbreid, mis selles artiklis nimetatud, uudised on keskendunud ainult Põhjamaadele jne. Väljaandja ja toimetus on sama, v.a. Läänemere idakalda riigid Venemaast Saksamaani. Seepärast kirjutasingi Eestiga seotud osa Scandinavian Shipping Gazette´i alla ja kavatsesin artiklis Shipgaz lühidalt selgitada, mis ajakiri see praegu on. Et sellel on Eestis üksjagu tellijaid ja veel rohkem inimesi, kes seda episoodiliselt näinud, siis pidasin nende artiklite eraldamist ja üksteisele linkimist vajalikuks. Seepärast arvan, et Scandinavian Shipping Gazette väärib Eestiga seotuse tõttu omaette artiklit ja selle võiks tagasi teisaldada. SSGreporter 13. juuli 2010, kell 23:49 (EEST)
See kõik pole oluline, formaadi-, nime- ja sisumuutusest saab rääkida samas artiklis. Toimetus on ju sama. Kas toimetus loeb ajakirja asutamisaastaks 2009? Kas Scandinavian Shipping Gazette tellijad saavad nüüd Shipgazi? --Metsavend 14. juuli 2010, kell 01:37 (EEST)
Toimetus rõhutab vägagi Shipgazi uudsust (Although Shipgaz is new as a magazine, it stands on solid ground with a more than a century long and continuous maritime publication heritage, dating back from 1905). Seos Scandinavian Shipping Gazette´iga ei ole nähtav ei ajakirjas endas ega kodulehel, on kord mainitud kodulehel ettevõtte ajaloo tagaosas. Tellijad saavad praegu Shipgazi ja nemad teavad niigi, mis on mis. Oleksin küll eelistanud kaht eraldi artiklit, aga kui te arvate, et see kuidagi ei sobi, eks ma pea siis siia uue alapealkirja tekitama. Praegune jutt käib ainult Scandinavian Shipping Gazette´i kohta. SSGreporter 14. juuli 2010, kell 01:55 (EEST)
Arvan, et võib eraldi artikli teha küll. Andres 14. juuli 2010, kell 08:53 (EEST)[vasta]
Eraldi artikli Shipgaz tegemiseks on vaja esmalt see artikkel siin Scandinavian Shipping Gazette´i alla tagasi teisaldada. Seda ma ise teha vist ei või ega oska. SSGreporter 14. juuli 2010, kell 23:02 (EEST)