Arutelu:Romantism

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Lõigus "romantism muusikas" peab korrektne mõiste olema programmiline muusika, mitte programm vms... Artikkel programmiline muusika on varsti kirjutamisel. --Lulu 08:32, 4 Apr 2005 (UTC)

Kui Indrek Hirve kohta ka öeldakse kusagil romantik, siis see eriti ei loe, sest sisu mõiste sisu on tänapäeval küllalt ähmaseks muutunud. Aga peamine: kirjaniku (luuletaja) paigutamine r om a n t i smi lahtrisse nõuaks põhjendust. --Niki 29. aprill 2009, kell 16:59 (UTC)

Võtsin Indrek Hirve välja. Andres 29. aprill 2009, kell 17:25 (UTC)

Õige tegu. Sama probleem on ka teiste eesti isikute puhul. Nende kohta käivates artiklites peaks olema seletatud, millistel põhjustel nad on romantismi alla paigutatavad.--Niki 29. aprill 2009, kell 17:36 (UTC)

Keegi on siin mingil ainult teadaoleval põhjendusel nad siia teinud. See määratlus ei pruugi tegelikult ühegi eesti tegelase kohta tingimusteta sobida. Arvan, et meil ei tule otsida tüpoloogilisi tunnuseid, vaid lähtuda otsesest kuulumisest vastavusse voolu. Kas mitte ei peaks siia paigutama Kristjan Jaak Petersoni? Faehlmann ja Kreutzwald küll ideeliselt romantismist mõjutatud, nii et võib-olla nemad sobivad. Ma ei tea, kas rahvusromantikat võib romantismi alla paigutada. Andres 29. aprill 2009, kell 17:50 (UTC)


Katkine link[muuda lähteteksti]

Korduval kontrollimisel on leitud, et järgnev välislink ei tööta. Kontrolli selle toimimist ja vajadusel paranda vigane link.

--MastiBot (arutelu) 7. juuli 2013, kell 01:47 (EEST)[vasta]