Arutelu:Rokokoo kunst

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kas tõesti peetakse Rembrandti ja Rubensit rokokoo kunstnikeks? Nad tegutsesid ju XVII saj esimesel poolel? Ott 29. oktoober 2006, kell 16:33 (UTC)

Muidugi mitte. Andres 29. oktoober 2006, kell 17:09 (UTC)

Võtsin välja, äkki läheb mujal tarvis:

Peter Paul Rubens- Piltidel on hästi vormikad inimesed. Tema maalidel 3 nurga kujulist kompositsiooni ei ole, vaid pilt on paksult rahvast täis. Pikad diagonaalid inimestest. Tegi ka portreesi. Rubens oli haritud inimene ning reisis palju. Tal oli palju õpilasi.

Rembrandt- Hollandi kunstnik. Tuli Amsterdami 25.a. Abiellus rikka naisega ning see võimaldas tal kunsti koguda ja maalida. Süseed sarnased teiste omadega. Pildid väga sügava sisuga ja ilmel ei olnud eriti tähtsust. Oluline oli inimese hing. Valgus on tema teostes koondunud teoste sõlmpunkti. Tema maalis oma naisest Saskiast v. palju pilte. Ta joonistas ka ennast. Kõrges vanuses purustas ta kindla paraadportree.

Andres 29. oktoober 2006, kell 17:10 (UTC)

Miks on artikli nimi Rokokoo kunst, mitte Rokokoo? Nii kui nii räägitakse artiklis enam-vähem kõigest, millest rokokooga seoses rääkida võib, mitte ainult mingist selle osast. Ja kui rääkida ka mingist kindlast rokokoo osast, siis järelliide kunst on liiga laialivalguv.
Mina pooldaksin pealkirjamuutust. iffcool 2. detsember 2006, kell 21:55 (UTC)

Peaks olema lihtsalt "rokokoo" , sest selle nime all on see stiil tuntud.

Mis puutub Rembrandti siis tramm tema synnikohani Leidenisse söidab 20 . ja distants Amsterdamiga 40 km. --VanemTao 2. detsember 2006, kell 22:00 (UTC)


Rembrandt ostis endale Amsterdami gildis maalija-koha ja öiguse töötada ,mis maksis tolle aja kohta kohutava summa 20 guldenit. Enda kodulinnas Leidenis maalis ja joonistas portreesid selleks et raha teenida sest fotoaparaati ei olnud veel leiutatud seega oli tal kliente jalaga segada ja tööd kylluses . Nii teenis Rembrandt endale pataka raha selleks et kolida ymber Amsterdami ja asuda seal maalima.--VanemTao 2. detsember 2006, kell 22:06 (UTC)


Mis puutub pealkirjasse, siis siin on tahetud rokokookunsti eristada rokokoomuusikast. Puudub lehekülg Rokokoo. Andres 2. detsember 2006, kell 22:15 (UTC)

Nüüd on pealkiri muudetud, aga arvestama peab ka teiste kunstiliikidega. Andres 2. detsember 2006, kell 22:16 (UTC)


ok.--VanemTao 2. detsember 2006, kell 22:27 (UTC)