Arutelu:Rehüdratiseerumise dateerimine

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Artikkel on koostatud selges ja arusaadavas keeles ja on loetav kõigile.

Siiski mõned kommentaarid märkused:

1) Artikli pikkus. Artikkel peaks olema natuke pikem. Artikli sisuosa peab olema vähemalt 8000 tähemärki (koos tühikutega, aga ilma viidete ja Vikipeedia vormistuseta). Pikemalt võiks kirjutada nt ajaloost ja arendustööst (mida kaasajal tehakse jms).

2) Vormistus. Artikli pealkiri on Liivakast, kuid artikkel keskendub mõistele rehüdratiseerumise dateerimine. See peaks olema artikli kõige alguses. Määratlus on artikli kohustuslik osa, mis sisaldab märksõna ja talle järgnevaid osiseid. Määratlus esitatakse artikli esimeses lauses või lausetes. Eestikeelne mõiste ei pea olema kaldkirjas, vaid lihtsalt rasvases kirjas. Ehk algus võiks olla nii Rehüdratiseerumise (rehydroxylation) dateerimine on keraamika ja põletatud saviainese uurimismeetod, mis ... jne. Arendustöö peatüki all olev esimene lõik võiks olla alguses pärast mõiste määratlust. Ehk kes, kus ja kuna meetodi välja töötasid (ajalugu). Pikemas artiklis võib määratlusele järgneda lühiülevaade artikli sisust (ehk sisukord).

3) Vt palun üle viited nr 2 ja 3. Kas seal taga peaks olema link internetiallikale? Doi: … jne?

Siin on link, kus on artikkel keeleliste parandustega: http://www.wikicomment.ut.ee/a?u=B7EBB27

Llaanemets (arutelu) 26. oktoober 2015, kell 20:32 (EET)[vasta]


08.11.2015

süstemaatilisi ülesmärkeid kliimast, -> süstemaatilisi ülesmärkmeid kliimast,

Kineetilise konstandi paremaks kirjeldamiseks võib tuua näite, et pärast põletamist suureneb mass vastavalt 0,1% 1 aasta möödudes, 0,2% 16 aasta, 0,3% 81 aasta, 0,4% 264 aasta möödudes jne. –> Näiteks suureneb pärast põletamist mass vastavalt 0,1% 1 aasta möödudes, 0,2% 16 aasta, 0,3% 81 aasta, 0,4% 264 aasta möödudes jne.

Too alguses mõiste taga sulgudes ka välja lühend RHX, mida sa nt joonisel kasutad

veevaese keskonna mineraalid. -> veevaese keskkonna mineraalid.

Õnneks ei ole rohesavid oma omadustelt head katusekivide ja telliste tootmiseks. -> Rohesavid ei ole ka oma omadustelt head katusekivide ja telliste tootmiseks

Kaoliniidi ja illiidi mineraalidest koosnevate savide puhul aga toimub rehüdratiseerumisprotsess väga hästi peale 450°C–550°C kraadi juures põletamist. -> Kaoliniidi ja illiidi mineraalidest koosnevate savide puhul toimib rehüdratiseerumisprotsess hästi pärast 450°C–550°C kraadi juures põletamist.

Uurimismeetodi rakendus on lihtne. -> Rehüdratiseerumise dateerimise meetod on üsna lihtsasti rakendatav.

mis võiks võimaldada mõõta täpsusega -> mis võimaldab mõõta täpsusega

paari tunni jooksul peale kuumutamist -> paari tunni jooksul pärast kuumutamist

Seoses dateerimisega võib osutuda nii mõnigi asi problemaatiliseks. -> Dateerimist võivad segada või raskendada mõned asjaolud.

Arvesse peab võtma eri parameetreid, -> Arvestama peab eri parameetreid,

Suur segav faktor on ka temperatuurihüpped, -> Üheks dateerimise oluliseks segavaks faktoriks on temperatuurihüpped,

Meetodiga on määratud -> Meetodiga on kindlaks määratud

Seega oleks pikema aja, näiteks kuni 10 000 aasta vältel toimunud hüratiseerumist võimalik teoreetiliselt dateerida. -> Seega oleks pikema aja, näiteks kuni 10 000 aasta, vältel toimunud hüratiseerumist võimalik teoreetiliselt dateerida.

Dateerimist on võimalik teostada, -> Dateerimise võimalikkuse tingib asjaolu, et savi, …

kus on tehtud süstemaatilisi ülesmärkeid kliimast, võimaldamaks hinnata keskmist temperatuuri ja niiskust. -> kus on tehtud süstemaatilisi ülesmärkeid kliimast, mis võimaldab hinnata keskmist temperatuuri ja niiskust.

Nr 2 ja 3 viidete taga doi: algusega linki pole vaja.

Internetiviited ei pea olema nurksulgude sees

Kõige alguses, enne sisukorda võiks olla see kõige esimene lõik (rehüd. dateerimine), seejärel sisukord ja siis praegune 2. ja 3. lõik eraldi pealkirjaga, mis sinna sobiks.

Llaanemets (arutelu) 8. november 2015, kell 19:18 (EET)[vasta]