Arutelu:Philip J. Corso

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Laseri suhtes veidi kahtleksin. Uurimistööd, mis viisid laseri leiutamiseni, kestsid juba alates 50. aastatest mitmetes teadus- ja tehnoloogiakeskustes. Boltzmanni jaotused, mis olid aluseks laserile ja maserile, olid teoorias teada veelgi varem. Esimene töötav maser valmis 1953. aastal. Esimene töötav laser valmis 1960. aastal Theodore H. Maiman töögrupi juhtimisel (Hughes Research Laboratories in Malibu, California). Corso ei saa kuidagi väita, et tema töö, mis algas alles 1961. aastal, pani alguse laseri loomisele. Muidugi, võimalik, et Roswelli juhtumist järele jäänud materjalide uurimine kestis juba alates 1947. aastast alates ning Corso oli vaid yks lyli nende hulgas. --Lulu 25. august 2005, kell 08.37 (UTC)

Ka fiiberoptika leiutamine tänu Roswelli juhtumist järelejäänud materjalidele on veidi kahtlane. Fiiberoptika kasutamise idee autoriks telekommunaktsioonis peetakse Charles Kuen Kao, Šanghais 1933. a sündinud ja Londoni Ülikooli 1957. aastal lõpetanud uurijat. Pärast ülikooli töötas ta Harlowis, Inglismaal, STC uurimiskeskuses (Standard Telecommunications Laboratories, STL). 1965. aastal kaitses ta doktoriväitekirja fiiberoptika kasutamisest telekommunikatsioonis. Tema tööde teoreetilistest alustest lähtuvalt hakati fiiberoptikat praktiliselt katsetama 1970. aastal selliste uurijate poolt nagu Maurer, Keck, Schultz ja Zimar, kes töötasid USA klaasifirmas Corning Glass Works, kus valmisid ka esimesed töötavad fiiberoptilised juhtmed ja kaablid. Pole eriti tõenäoline, et Charles Kuen Kao Londoni ülikoolis ning uurijad USA klaasifirmas said vabalt kasutada ylimalt saladuses hoitud Roswelli juhtumi materjale. Kui Corso seda väidab, siis peaks ta ka seda lähemalt viitama. --Lulu 25. august 2005, kell 10.33 (UTC)

nii palju kui mina raamatut lugedes aru sain siis Corso ei väitnud päris, et kõik need asjad tänu Roswellile tekkisid vaid, et enamus need asjad said läbimurde tänu leitud ja saadud infole. lugesin peatükki sellest mitu korda ja lasin ka paaril jänkil endale seletada et viga ei oleks ning just selline mulje jäi et Roswell polnud ei ainuke ega ka kaugeltki mitte esimene omalaadne juhtum. mitte et ma tahaks vähendada inimeste leidlikkust aga kuna inime on suht laisk ja kui inimesel kes tegeleb näiteks fiiberoptika leiutamisega antakse tööstuslikult valmistatud jubb fiiber optilist kaablit siis vean kihla et ta hoiab suu kinni lõpetab oma töö ja võtab rahulikult patendi oma nimele. selliseid asju teab ajalugu enne - meenutage "suurt" leidurit thomas alva edisoni näiteks kes nahaalset oma leiutiste firma inimeste poolt loodud asju enda nime alla patentis - ja saab olema ka tulevikus. makruss 26. august 2005, kell 04.54 (UTC)


Katkine link[muuda lähteteksti]

Korduval kontrollimisel on leitud, et järgnev välislink ei tööta. Kontrolli selle toimimist ja vajadusel paranda vigane link.

--MastiBot (arutelu) 6. juuli 2013, kell 21:57 (EEST)[vasta]