Arutelu:Petronà

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kust see keskus võetud on? Itaalia vikis on ainult Arietta. Pikne 18. oktoober 2013, kell 15:39 (EEST)

Keskus on kaardil olemas; ITA Vikis (jm) peetakse ilmselt enesestmõistetavaks, et pealkiri (+ esimene lause) ütleb ära, millega tegemist, ja infoboxis tuuakse esile täiendavad asulad; EST Vikist ei olegi aru saanud ("Rooma vald" (comune), mille keskus on Rooma...), kusjuures eksplitsiitne kokkulepe, millisest elanikkonna arvust alates ei ole enam sobilik linn-asulat vallaks nimetada, puudub (loogiliselt võttes ei saagi sellist kokkulepet tekkida). ~ Pietadè 18. oktoober 2013, kell 15:47 (EEST)
Ah ja, ITA Vikis, kui keskuse nimi erineb artikli pealkirjast, siis on tavaliselt tegu comune sparso-ga ("hajusvald"?!?), st, keskus asub artikli pealkirjast erineva nimega asulas; mõnikord ei ole artikli pealkirjaga (comune nimetus) asulat üldse olemas, ja ka sellisel juhul on artiklis sellele viidatud. ~ Pietadè 18. oktoober 2013, kell 15:52 (EEST)
Kui pead silmas Geonamesi kaarti, siis seal pole selge, et tegu on asulaga. Nii või naa poleks see keskus samas mõttes asula mis Arietta (frazione). Pikne 18. oktoober 2013, kell 17:56 (EEST)
+ Erinevus ka selles, et Petronàs asuvad (kohalikud, III taseme) valitsemissь-asutused, Ariettas ei asu; + ja kõik see (comune "siseelu") on seadus(t)ena kirjas.
Petronà comune "kesk"-frazione on Petronà (mis kuvandub ka "mappa/kaart" peale vajutades, mis see Geonames siia puutub?!?) ~ Pietadè 18. oktoober 2013, kell 19:42 (EEST)
+ Hetkel pole aega otsida, aga, frazione-de "hierarhia" on vist ka x Viki(de)s lahti kirjutatud. ~ Pietadè 18. oktoober 2013, kell 20:14 (EEST)

Fraktsioon ehk osavald on valla tuumikust eraldi olev osa, tuumik ei ole fraktsioon.

Fraktsioonis võib olla ka mitu asulat. Ja teoreetiliselt võib ta olla keskasulaga kokku kasvanud, kuigi sel juhul tõenäoliselt kaotatakse fraktsioon ära.

Artiklis it:Frazione on öeldud, et statistikas toodi vanasti elanike arv välja fraktsioonide kaupa, praegu asulate (località abitata kaupa). Järelikult on asulad Itaalias "olemas".

Mis mõttes ei ole keskus samas mõttes asula? Tõsi küll, kui Geonamesi kaarti vaadata, siis selle järgi jääb Acquanova, mis on Petronàga kokku kasvanud, väljapoole Petronà valda. Andres (arutelu) 19. oktoober 2013, kell 09:44 (EEST)[vasta]