Arutelu:Peeter Ilus

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Artiklist on viimase redaktsiooniga välja jäetud järgmine tekst:

Teda on kahel korral vahistatud: ilma kohtuta 1980. aasta olümpiaregati aegu Tallinnas poolteiseks kuuks ning EV-s kohtuotsuse alusel majanduskuritegevuse (Migratsioonifondi raha kuritarvitamise) pärast, mille eest kandis karistust aastatel 2005-2007.

On avalike allikate põhjal täiesti tõendatav, et president Rüütel keeldus talle 2005. aastal armu andmast ja 2006. aastal siiski tegi seda. Karistanud oli Ilusat Tallinna Linnakohus kelmuse eest 2003. aastal. Rohkem mul esialgu selle süüasja kohta välja selgitada ei õnnestunud, aga ilmselt on vähemalt teisel lause poolel põhi all.

Teisalt ma ei arva, et tema loometegevuse seisukohast oleks see kuidagi oluline, nii et minu meelest võiks jätta selle asjaolu siia arutelulehele ja põhiteksti seda mitte integreerida. -- Toomas 4. aprill 2008, kell 14:39 (UTC)

---

Muudeti ka sünnikohta - Halliste valla asemel on nüüd märgitud Saare apteek, Tartumaa. Kummagi koha kohta ei leidnud mina praeguse seisuga avalikest allikatest kinnitust. -- Toomas 4. aprill 2008, kell 14:39 (UTC)


Leheküljelt Ilus Peeter:

Peeter Ilus /allikas: Eesti Kirjarahva Leksikon, koostanud O. Kruus/

Luuletaja, sündis 9. jaanuaril 1948 Põhja-Tartumaal Saare apteegi juhatajanna ja juuraprofessor Elmar Ilusa pojana. Alustas haridusteed Tartu II Keskkoolis, lõpetas Jõgeva õhtukeskkooli 1967, õppis Tartu ülikoolis aj.-keeleteaduskonnas eesti filoloogiat 1967-68, Leningradi teatri-muusika ja kinematograafia instituudis teatriteadust 1969-71, Turu ja Helsingi ülik-s etnograafiat 1976-80. Elas 1976-80 seoses abieluga välismaal, oli Eesti Üliõpilaste Toetusfondi USAs stipendiaat ja töötas raadio "Vaba Euroopa" korrespondendina. Naasis 1980 Eestisse, elas Valgamaal Käärikul, Võrumaal Paganamaal, Reinses Pärnumaal asudes 90-ndate alguses isatallu Sammastes, Halliste vallas Viljandimaal. Peeter Ilus kuulus korp. Sakalasse, on Mulkide Seltsi taasasutaja ja Eesti Kaitseliidu taaslooja, selle II osakonna esimene juhataja, major.

Esimesed luuletused avaldas käsikirjalistes almanahhides, esimene luulekogu LÕBU JA HIMU trükiti "Mana luuleraamatu" sarjas 1977 Los Angeleses. Eestis on ilmunud luuletuskogud KORJATUD LUULETUSI (1990), ÖÖ JA TEE (koos Tõnis Vindiga) (1996), MÕNED LUULETUSED (2005) ja KONSERVATIIVNE REVOLUTSIOON (2008) ning lasteraamat VESIPAPP NING PURUVANA. Peeter Ilusa luuletusi on viisistatud (R. Rannap, H. Rebane jt.) tuntumatest Raagus sõnad, Vana vaksal jt. Peeter Ilus on A. Feti üks tõlkijaid (koos A. Ehini ja L. Seppeliga), Ch. Marlowe näidendi Edward II tõlkija (koos K. Mitsiga) ja M. Tursunzoda luulekogu Minu aeg tõlkija (koos H. Udamiga). Peeter Ilus oli ka Eesti Muinsuskaitse Seltsi Toimetiste koostaja-toimetaja. Tänaseni toimetab I. omakirjastuses PENIKOOREM, mis kirjastab peamiselt bibliofiilseid raamatuid (J. Oks, I. Laaban, jaapani klassikud, luulekogusid jmt.) (sageli koostöös L. Lapiniga).


Nii vana foto allkirjas peaks märgitud olema ka pildistamisaasta. Kuriuss (arutelu) 9. detsember 2020, kell 00:20 (EET)[vasta]

Katkine link[muuda lähteteksti]

Korduval kontrollimisel on leitud, et järgnev välislink ei tööta. Kontrolli selle toimimist ja vajadusel paranda vigane link.

--MastiBot (arutelu) 6. juuli 2013, kell 21:37 (EEST)[vasta]


Katkine link 2[muuda lähteteksti]

Korduval kontrollimisel on leitud, et järgnev välislink ei tööta. Kontrolli selle toimimist ja vajadusel paranda vigane link.

--MastiBot (arutelu) 6. juuli 2013, kell 21:37 (EEST)[vasta]