Arutelu:Paul McCartney surma varjamine

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Mis tähendab "astub teise jalaga"? Andres 06:42, 30 mai 2005 (UTC)

kuidas seda veel öeldakse: "astub teist jalga" öeldakse rivis marssijate kohta näiteks... seal pildi peal kõik astuvad parajasti vasaku jalaga, aga Paul astub parema jalaga (või oli see vastupidi, vahet ei ole)... --Lulu 07:07, 30 mai 2005 (UTC)

Tuleb arusaadavamalt öelda. Andres 08:05, 30 mai 2005 (UTC)

Kas pildid oleksid vajalikud? Mida arvatakse? --Lulu 11:42, 30 mai 2005 (UTC)

Mida rohkem pilte, seda parem. Andres 11:44, 30 mai 2005 (UTC)

OK. Pildid olemas. Tahtsin väikseid (thumb), aga millegipärast tulid ikka suured. Kui mõni pildimeister arvab, et võiksid ikka väiksed olla, las parandab ära. --Lulu 12:09, 30 mai 2005 (UTC)

pildid jäid "suureks" sellepärast et kui seal pildi "koodis" on "frame" siis see nullib "thumb" ja laiuse määratluse. "frame" võtab pildi originaal suuruses ja "paneb" sellele lihtsalt raami ümber.
...ei sa jätta ütlemata et kui neid pilte saab laetud siis maksaks lugeda korralikult läbi see tekst mis seal faili üleslaadimise lehel on :o/ --TarmoK 14:17, 30 mai 2005 (UTC)
Arvan, et neid pole mõtet vähendada, muidu ei paista detailid silma. Küll aga võiks nad ehk panna vahetult nende kohtade juurde, kus neid mainitakse. Andres 12:21, 30 mai 2005 (UTC)
Minu meelest ei ole praegune lahendus hea. Pildid on siin ju selleks, et võiks näha neid detaile, millest tekst räägib. Tõsi küll, autonumber ei paista välja isegi normaalsuuruses pildilt. Teen ettepaneku asetada pildid vahetult vastava teksti juurde ning mitte neid vähendada. Andres 13:56, 30 mai 2005 (UTC)
Proovisin panna pilte "õigesse" kohta, kuid kuna pildid on "suured" võrreldes teksti mahuga (see siis sõltub jälle igaühe brauseri seadetest) siis see ei "tööta". Lõigud mille juurde pildid kuuluvad on järjestikku ja kui panna "Abbey road" "õigesse" kohta siis teine pilt on täitsa omaette lehekülje lõppus, praegu on nad enam-vähem teksti juures milles on neist jutt.
mis puutub detailide nägemisse siis selle jaoks peaks tegema eraldi pildid kus oleks siis suurendatult "väike pilt" mis näitab detaili selle suure pildi peal. Selle tegemine ei ole raske, ja võksin valmis teha, kuid autoriõigusega on lood küsitavad, nii et seni võivad need pildid olla lugejale vihjed päris elus õige plaadi kaane leidmisel --TarmoK 14:28, 30 mai 2005 (UTC)

Mis puutub autoriõigustesse (õigemini copyright-i), siis, jah, Wikis on järgmine standartne tekst:

This is an album cover. It is believed that album covers may be exhibited on Wikipedia under the fair use provision of United States copyright law. See Copyrights.

Tähtis on see fair use. Sest tegelikult on albumi kaaned, nagu ka raamatu kaaned, pudelisildid, kaubamärgid jmt vastava kauba (plaadi, raamatu vmt) pakend, märk ja reklaam ning vabalt kasutatavad, kui nad viitavad vastavale kaubale. (Tasuta reklaami ei keela keegi.) Piirangud ja probleemid võivad tekkida küll, näiteks siis, kui teatud märke või reklaame kasutatakse hoopis teise kauba esitlemiseks või võltsingutes vms.

Mis tähendab, et me võime ilma luba küsimata eksponeerida kõiki taoliste kategooriate alla kuuluvaid pilte jm graafilisi kujutisi. --Lulu 13:43, 31 mai 2005 (UTC)

Lisaks copyright-ile on veel mõned detailid mida oleks kena järgida, nagu faili nimi, mis faili iseloomustab ja viide kust pilt on saadud ("Wiki" on parajalt ebmäärane, et mis wikiga on tegu, Vikipeediaid on sadu rääkimata muudest wikidest)
näitlikumalt: Parem pildi nimi oleks näiteks: "Beatles-AbbeyRoad.jpg" või "Beatles-AbbeyRoad_Kaan.jpg"; allika märkimiseks näiteks
  "inglise vikist: [[:en:Image:AbbeyRoad.jpg]]"
et selliseid mõtteid tekitavad need pildid (+ et on olemas ka Commons), võtke heaks või pange pahaks :o) --TarmoK 14:17, 31 mai 2005 (UTC)
Peab ikkagi uurima, mida selle kohta ütlevad Eesti seadused. Andres 14:14, 31 mai 2005 (UTC)

seotud artiklid[muuda lähteteksti]

Aga paha lugu on muidugi see, et meil ei ole "päris" artikleid The Beatles, Paul McCartney, John Lennon, George Harrison, Ringo Starr. Piinlik natuke... --Lulu 12:13, 30 mai 2005 (UTC)

Ära põe;-) Ega kõike korraga ei jõua... Andres 12:19, 30 mai 2005 (UTC)