Arutelu:Paleontoloogia

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

mis uurib väljasurnud taimede ja loomade jäänuseid (kivistisi)

Osa koralle ei ole välja surnud, kuid ometi paleontoloogid uurivad korallide kivistisi. Organismid ei pea olema tingimata väljasurnud, et pakkuda paleontoloogidele huvi.

Eesti paleontoloogid uurivad Devoni ajastu kalu ning Kvaternaari ajastu taimede õietolmu.

Mitte ainult Devoni, vaid ka näiteks Siluri kalu. Kui kirjutada täpsemalt, siis tuleks seda teha korrektselt, et probleeme ei tuleks. Kvaternaarist uuritakse palju muudki kui õietolmu.

rootsi teadlase Karl Linné (1707-1778) ning prantsuse paleontoloogi Georges Cuvier’ (1769-1832) aegadest peale palju muutunud ei ole.

No ei tea kas see asi nüüd nii hull on. Eks ta ikka "natuke" on muutunud ka. Siim 14:07, 14 Mar 2005 (UTC)


Mulle tundub, et kui kat. "Paleontoloogia" juba on kategooriate "geoloogia" ja "bioloogia" allkategooria, pole sellele artiklile neid kategooriaid vaja. Sellest loogikast olen ka varem, ehkki mitte väga järjekindlalt lähtunud. Nüüd võiks selle asja siiski selgeks teha, et edaspidi lihtsam oleks. Siim 19:11, 14 Mar 2005 (UTC)


See, mis siin artiklis on kirjutatud, et paleontoloogid uurivad kivistisi on ju õige, aga siiski ainult poolik tõde. Enamikele paleontoloogidest ei ole fossiilid objekt vaid vahend. Paleontoloogid on rõhuvas enamuses geoloogid st. Maa ajaloolased ja nad üritavad rekonstrueerida mineviku keskkonnatingimusi, paleogeograafiat jms. kasutades selleks kivistisi. Täpselt samuti on ekslik arvata, et petroloogide uurimisobjektiks on kivimid. Paraku mitte, kivimid on üksnes vahend, leheküljed looduse ajalooraamatust. Ma ei tea, kas see artikkel on õige koht, et seda asja pikemalt lahti seletada, aga praegusel kujul ei ole ta päris korrektne, sest jätab mulje paleontoloogiast kui bioloogia harust, mis ei ole tõsi. Siim 21:56, 23 Jun 2005 (UTC)

Arvan küll, et see artikkel on õige koht. Andres 22:13, 23 Jun 2005 (UTC)

Minu meelest ei sobi sellised etümoloogiad siia. Need võiksid jääda Vikisõnaraamatusse, kus saab esitada korrektselt ja informatiivselt. Andres (arutelu) 25. veebruar 2014, kell 19:02 (EET)[vasta]