Arutelu:Ott Mõtsnik

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

miks see ära kustutakse?

asi selles, et antud kujul ei ole tegu entsüklopeediaartikliga ning teine lugu on see, et on ka võimalik autoriõiguste rikkumine... siin redigeerimisboksi allgi on kirjas Te kinnitate ka, et kirjutasite selle ise või võtsite selle kopeerimiskitsenduseta allikast. ÄRGE SAATKE AUTORIÕIGUSEGA KAITSTUD MATERJALI ILMA LOATA! - Ahsoous 21. august 2007, kell 14:23 (UTC)
Minu meelest tuleks siin toodud faktidest koostada entsüpklopeediaartikkel. Andres 21. august 2007, kell 15:04 (UTC)
Et see artikkel on veebist olemas, siis piisab esialgu ka nupukesest ning lingist. Päris kustutada pole mõtet. Andres 21. august 2007, kell 15:06 (UTC)
sünniaega ma siit lehelt ei leidnud ... huvitav on see, et seda isikut pole ka näitekś Eesti Spordi Biograafilises Leksikonis sees, huvitav miks? -- Ahsoous 21. august 2007, kell 15:08 (UTC)
Eks ta jäi kogemata välja. Andres 21. august 2007, kell 15:28 (UTC)
mine tea kas kogemata, või sellepärast, et ta ei ole tulnud piisav arv kordi Eesti meistriks (praegu koostatavas on see arv 5) - Ahsoous 21. august 2007, kell 16:21 (UTC)
Nojah, võib vast öelda, et reeglid tehti kogemata sellised, mis ühe mainimisväärse mehe välja jätsid. Andres 21. august 2007, kell 17:27 (UTC)

ma kustutasin selle ära

Ahsoous kas sul emaili on ma saadaks sulle emaili.

Aga proovi nendest faktidest artikkel kokku kirjutada, neid oli piisavalt. - Ahsoous 21. august 2007, kell 16:21 (UTC)


ei sa saata lööb sellise kirja ette - This user has not specified a valid e-mail address, or has chosen not to receive e-mail from other users.

proovi igaks juhuks uuesti... võimalik, et miski kala... sest enne olen ma neid meile seda kaudu ka saanud - Ahsoous 21. august 2007, kell 16:47 (UTC)


Kustutan artikli kuna siin wikipedias esinevad faktid Ott Mõtsniku kohta on võetud mu, Marko Välja, artiklist ja need on ainulaadsed faktid mida oman ainult mina ja mitte keegi teine siis ma ei luba et mu fakte kasutatakse ilma minu loata või minule kui artili kirjutajale ja faktide ainuomajale viitamata. - Marko Välja

milline fakt on sinu eraomand? - Ahsoous 23. august 2007, kell 06:58 (UTC)
iga fakt on saadud Mõtsnikult isiklikult ehk elusolevalt isikult ja need faktid mis wikipedias on kirjas on võetu mu artiklist. ma ei taha et mu fakte kasutatakse ilma minule viitamata - ehk peaks olema kirjas Allikkas: Marko Välja. Ja kas mitte ei ole nii wikipedias et kui pannakse inimeset jutt ülesse (elusolev) siis on ainult sellel inimesel õigus seda redigeerida?

Kahtlemata on Ott Mõtsniku kohta olemas ka avalikkusele teadaolevaid ja samal ajal igasuguse kaitseta materjale, näiteks arvukad postitused Soccernet.ee foorumis (vt näiteks http://foorum.soccernet.ee/archive/index.php?t-5023.html)

Mis puudutab elusolevatest inimestest artiklite kirjutamist, siis siin mingeid piiranguid ei ole. Vastupidi Sinu väidetule, Marko, on Vikipeedias alati halvaks tooniks peetud kui inimene iseenda kohta käivat artiklit redigeerib. Seda ei peeta üldsegi eetiliseks.

Kui Sinu artikkel, Marko, on kuskil ilmunud, siis on ka sealsed faktid juba avalikud. Konkreetsed sündmused, aastaarvud, saavutused, jms ei ole autoriõigusega kaitstud - küll ei tohi aga artiklis kasutada Sinu sõnastust, stiili, jms. Ühesõnaga - ei tohi kopeerida Sinu kirjutatut. Lisaks oleks loomulikult mõistlik kui artiklile lisatakse kasutatud allikad, eriti sel juhul kui Sina seda kasutatud allika autorina soovid. Sa võid ka seda ise teha, lisades artikli juurde viite või lingi oma artiklile, tuues ära selle pealkirja, autori ja ilmumisandmed. -- Toomas 23. august 2007, kell 12:18 (UTC)

Soccerneti pandi see minuloal ülesse. Seega PEAB Wikipedias olema Mõtsniku info koha lõpus - Allikas: Marko Välja. Muidugi on kahju et seda artiklit ei saa täies mahus ülesse panna kuna ma ei soovi et mingi vend seda muutma hakkaks. Leian et see on rõve rikkumine kui panan selle wikipediasse ülesse ja mingi vend hakkab seda redigeerima.


oot, kudaviisi saab olla üks inimene allikas. Ega ta mingi alma mater pole, et... Allikaks saab olla ikka ainult mingi kirjutis, kus kirjas mingid faktid. Ja mis puutub faktidesse, siis ei ole ühelgi autoril võimalik tõestada, et need tema kirjutisest pärit. Fakt võib olla teada mitmele inimesele. Kui on terve lause kopeeritud, siis teine asi. Ikka paluks enne sügavalt järele mõelda, kui pretensioone esitada. Ja keegi ei pea Vikisse midagi üles panema, kui talle see ei meeldi.--Hendrix 23. august 2007, kell 13:28 (UTC)

eee... kuidas nüüd öelda, et osapooled ei solvuks, kuid rääkida artiklist, mis on ilmunud kuskil interneti foorumis. Esiteks foorum on ju jututuba, kus ei kehti mingid autoriõiguse klauslid ja teiseks... ah mis seal rääkida - lähen ja tegelen Sangaste lossi piltide laadimisega...--Hendrix 23. august 2007, kell 15:34 (UTC)

kuna Commons jukerdab, siis tulen korraks tagasi. Kas üldse saab tõsiselt võtta infot, mis on ilmunud kuskil foorumis. Neis ju puudub igasugune vastutus oma sõnade eest. Sellega teen ettepaneku käesolev artikkel üldse ära kustutada - palju kisa, vähe villa--Hendrix 23. august 2007, kell 15:40 (UTC)

artikkel on ilmunud ajakirjas 'Sporditäht' november 2006 - Ahsoous 23. august 2007, kell 16:04 (UTC)
kui on online kättesaadaval, siis võiks viite rubriigis ära märkida--Hendrix 23. august 2007, kell 16:28 (UTC)
online'is on üksnes lühitutvustus - Ahsoous 23. august 2007, kell 16:36 (UTC)
tegelikult, kuna oli Liidu koondise liige, siis pidi olema kõva käsi jalgpallis. Järelikult väärib artiklit. Mingi viite, kasvõi lühitutvustuse näol, ikka peaks panema--Hendrix 23. august 2007, kell 16:43 (UTC)


parem kustutada kogu Mõtsniku jutt wikipediast ja jätta ainult http://foorum.soccernet.ee/archive/index.php?t-5023.html see link.


kes need tallinna norma koosseisud siia pani ja kust need võeti?