Arutelu:Norra järved

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Eesolevatest numbritest võiks loobuda. Selline tabel võimaldab ju niikuinii suuruse ja nime järgi järjestada.--WooteleF 29. märts 2009, kell 11:50 (UTC)

Selle pealkirja alt ootaks tähestikulist loendit. Praeguse artikli pealkiri võiks olla Norra suuremate järvede loend. Andres 29. märts 2009, kell 12:42 (UTC)

Arvan, et pole vaja mitut eraldi loendit, kui tabelis on võimalus ümber järjestada. --Metsavend 8. aprill 2009, kell 17:21 (UTC)
Leian, et on tarvis, sest 1) suuremate järvede loend on ammendav (kõik järved kuni teatud pindalani), järvede loend mitte; 2) tabel ei anna õiget järjekorda; 3) iga järve puhul ei pruugi pindala teada olla või ei ole ühtseid andmeid (suurima järve kohtagi on kolm pindala ja me ei tea, milline neist õige on).
Peale selle, tuleb hoolitseda selle eest, et lugeja taipaks, et tabelis saab järjekorda muuta.
Aga arvan, et me võiksime tähestikulise loendi panna selle loendi järele. Andres 8. aprill 2009, kell 17:31 (UTC)
Ikkagi arvan, et ei ole tarvis. 1) Suuremate järvede loendi puhul on raske kindlaks määrata, mis on see teatud pindala, millest alates on järv suur. See tekitaks asjatuid vaidlusi. Milleks on vaja suurte ja väikeste järvede loendit, kui objektiivne määratlus puudub, 2) selleks, et annaks õige järjekorra saab seadeid muuta, see on tehniline probleem, 3) andmeid saab alati otsida ja täpsustada. Mitme pindala puhul tuleb võtta kõige usaldusväärsem allikas. --Metsavend 8. aprill 2009, kell 17:47 (UTC)
Minu meelest ei teki vaidlusi juhul, kui me jätkame seda loendit nii kaugele, kui andmed võimaldavad, nagu praegu ongi tehtud. Nime võib loendile ka teise panna (praegune on üks võimalus seda loendit kirjeldada), aga kui loendid panna ühele lehele, siis pole seda tarvis. Ammendavast loendist loobumine on minu meelest info kaotus.
Palun muuda siis seadeid.
Palun ütle, mis on Mjøsa järve puhul kõige usaldatavam allikas. Andres 8. aprill 2009, kell 20:51 (UTC)

Arvan, et pealkiri pole kõigi õnnestunum. Võiks olla lihtsalt "Norra järvede loend".--Rünno 11. aprill 2009, kell 05:23 (UTC)


Kas saaks nii teha, et sisukord puuduks ainult tähestikulise loendi sees? Andres 11. aprill 2009, kell 08:46 (UTC)