Arutelu:Metodoloogia

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Vikilinkidega tuleb olla ettevaatlik, sest näiteks inglise keeles ei eristata metodoloogiat ja metoodikat. Andres 22. juuli 2007, kell 22:41 (UTC)

Kas see siiski nii on? Loodusteaduslikes artiklites on juba traditsiooniliselt peatükk 'Material and Methods', kus ei või olla seeasemel 'Material and Methodology'. See eristamatus piirdub ehk mõne kitsama valdkonnaga. Kk 6. märts 2008, kell 16:22 (UTC)
Võib-olla ma eksin. Pidasin silmas, et methodology tähendab mõlemat. Methods muidugi metodoloogiat ei tähenda. Andres 6. märts 2008, kell 20:34 (UTC)

Kreekakeelne sõna ei puutu minu meelest siin asjasse, sest sõna ei ole otseselt kreeka keelest võetud. Jätsin sellepärast välja.

Teadusfilosoofia (eesti keeles ei öelda selle kohta "teadusteooria") alla ei kuulu mitte metodoloogia, vaid teaduse metodoloogia. Andres 6. märts 2008, kell 20:34 (UTC)

Metodoloogia, meetod ja metoodika[muuda lähteteksti]

Metodoloogia on printsiipide süsteem tegutsemiseks mistahes alal. Vastavalt on teaduslikus uurimises vaja teadusmetodoloogiat, hariduses haridusmetodoloogiat, tööstuslikus tootmises tootmismetodoloogiat jne.

Meetod on (kr.) tee - äraproovitud, kindel tee sihil püsimiseks ja eesmärkide saavutamiseks.

Metoodika on meetodite kogum mingis valdkonnas küllalt otstarbekaks, efektiivseks ja intensiivseks tegutsemiseks. 212.49.25.1 13. november 2022, kell 15:41 (EET)[vasta]