Arutelu:Meelelahutus

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Meelelahutus ei pruugi meeleolu tõsta, vaid võib tekitada ka hirmu või nutma ajada, üldse mis tahes emotsioone. Tähtis on aga, et ta viib mõtted omaenda argielu rutiini ja murede või eksistentsiaalsete või filosoofiliste probleemide juurest ära. Muide, sellest on juttu Pascali "Mõtetes". Andres 21:23, 23 mai 2005 (UTC)

Jajah, täiendasin. Tegelt, meeleolu tõuseb pärast hirmu või ahastust (näiteks pärast tragöödia või õuduka jälgimist või muud ekstreemsust), seega kokkuvõttes on ikkagi tegemist meeleolu tõstmisele suunatud tegevusega, aga see selleks. --Lulu 10:50, 27 mai 2005 (UTC)

Võib-olla on kaudne seos meeleolu tõstmisega tõesti alati olemas, kuid see tuleks siis lahti kirjutada. Ise arvan, et meelelahutuse olemus on tähelepanu kõrvalejuhtimine eksistentsiaalsetelt probleemidelt ja seesmiselt tühjuselt. Pascalil oli see, mille eest põgeneti, ennui. Ei tule meelde, mis sõnaga ta meelelahutust tähistas. 'Entertainment ei ole minu meelest päris sama mis "meelelahutus", pigem on see "meelelahutamine" või "lõbustus". Andres 10:58, 27 mai 2005 (UTC)