Arutelu:Lemma

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Mis sisu tuleks artiklisse "Matemaatiline teooria"? Andres 12. märts 2009, kell 08:16 (UTC)


Minu meelest on mõnikord tegu lihtsalt traditsioonilise nimetusega, näiteks Zorni lemma puhul. Andres 14. märts 2009, kell 06:30 (UTC)


Mõiste lemma on minu teada kasutusel ka keeleteaduses. Kas täpsustuslehekülje loomiseks tuleks siinse artikli pealkirjale lisada sulgudesse, et tegemist on matemaatikaalase mõistega? MarkkuP 9. november 2009, kell 18:13 (UTC)

Kui teha täpsustusleht, mis sisaldab lingid mõlemale mõistele, siis võiks küll siin olla pealkirjaks "Lemma (matemaatika)". Kuid ma ei poolda sellist täpsustuslehte, sest esiteks on siin ainult kaks mõistet ja teiseks on matemaatiline mõiste tuntum (ÕS-is ainsana mainitud). Sellepärast ma soovitan jätta selle, nagu ta on, ning teha keeleteaduse mõiste kohta artikli pealkirjaga Lemma (keeleteadus). Panen artikli algusesse vastava täpsustusmärkuse. Andres 9. november 2009, kell 19:10 (UTC)

Tänan, pregusel kujul on hea. Kui tuleb veel tähendusi ilmsiks, siis võib ka täpsustuslehekülje teha. Ingliskeeles tähendab lemma ka midagi loogika valdkonda kuuluvat, aga ma ei oska öelda, kas sama vorm sarnase tähendusega ka eesti keeles käibel. MarkkuP 9. november 2009, kell 22:58 (UTC)