Arutelu:Krüosfäär

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Minu meelest peaks ütlema, et krüosfäär on geosfääri osa, aga sõnal "geosfäär" on võib-olla mitu tähendust.

Geosfääril on vähemalt kolm erinevat tähendust. Esimese kohaselt võidakse geosfääri pidada litosfääri sünonüümiks. Teise kohaselt on geosfäär atmosfääri, litosfääri ja hüdrosfääri ühend. Kolmanda kohaselt on geosfäär aga üks neist eelmainitud kolmest ja põhimõtteliselt võiks nendele lisada ka krüosfääri. Mina pidasin silmas kolmandat tähendust, sest selles tähenduses on terminil "geosfäär" kõige enam mõtet. Esimeses tähenduses pole teda vaja, sest on olemas termin "litosfäär". Teises tähenduses oleks ta peaaegu sama hea kui planeet Maa. Aga kui leiad, et peaks väljenduma teistmoodi, siis miks ka mitte. Siim 5. detsember 2005, kell 21.26 (UTC)
Meil puudub artikkel "geosfäär", mistõttu lugejal ei ole võimalik järele vaadata, mida geosfääri all mõeldakse. Arvan, et artiklite pealkirjadeks sobiksid vastavalt "geosfäär", "litosfäär" ja "geosfäärid". Andres 5. detsember 2005, kell 23.43 (UTC)

Krüosfääri vaadeldakse mõnikord hüdrosfääri osana. Andres 5. detsember 2005, kell 21.13 (UTC)

Selle võib artiklisse lisada, ehkki see pole korrektne, sest igikelts küll mingi hüdrosfääri osa ei ole. Siim 5. detsember 2005, kell 21.26 (UTC)


Noh, sellisel juhul arvatakse vist igikelts välja ning arvatakse sisse ainult jää ja võib-olla ka lumi. Andres 5. detsember 2005, kell 23.46 (UTC)