Arutelu:Kosmobioloogia

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kuidas see mõiste inglise keeles on? Ma saan aru, et see artikkel peaks olema mingist kitsamast bioloogiaharust. Cosmobiology on küll midagi muud, kui selle artikli avalause lubab oletada. Cosmobiology on astroloogial põhinev pseudoteadus. Siim 17:00, 14 Sep 2004 (UTC)

Artikli pealkiri on en:Xenobiology, sünonüümidena on nimetatud exobiology ja astrobiology. Meil on juba artikkel Astrobioloogia.
Võõrsõnastik ütleb kosmobioloogia kohta: kosmilise ruumi toimet Maa organismidele ning võimalikke maaväliseid eluvorme uuriv teadusharu; ENE 1. väljaandes samastatakse kosmobioloogia kosmosebioloogiaga, mida defineeritakse nii: kompleksne bioloogia haru, mis uurib peam. kosmilise ruumi toimet Maa organismidele, maaväliseid eluvorme ja -tingimusi 8eksobioloogia), organismidega kosmoselendude ning inimese teistel planeetidel tegutsemise bioloogilisi aluseid. Nii et astrobioloogia ehk eksobioloogia on kosmobioloogia osa. Andres 17:20, 14 Sep 2004 (UTC)

Andres 17:20, 14 Sep 2004 (UTC)

Mina saan aru, et kosmobioloogia on laiem mõiste kui Xenobiology. Kui nii siis ei saa teha sellist linki inglise wikile. Kas xenobiology kuulub ka mingi teaduse alla nii nagu astrobioloogia näib kuuluvat kosmobioloogia alla. Siim 17:35, 14 Sep 2004 (UTC)
Jah, ei saa teha. Ma tõin välja artikli, mis vastab siinse artikli sisule, kuid siinse artikli pealkiri ei ole õige. Inglise keeles vastab kosmo(se)bioloogiale, nii nagu teatmeteosed seda defineerivad, enam-vähem space biology. Vastavat artiklit inglise vikis ei ole. Tundub, et toda väljendit mõistetakse erinevalt. Mõni mõistab seda nii, et see teadusharu uurib kosmoselendude ja kosmosetingimuste mõju Maa organismidele. Mõni mõistab seda astrobioloogia sünonüümina.
xenobiology kuulub ilmselt bioloogia alla. Andres 17:55, 14 Sep 2004 (UTC)