Arutelu:Kloogaranna raudteepeatus

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Mingit Klooga-Ranna ega Klooga-Rand raudteepeatust ei ole olemas. Peatuse ametlik nimi on, nagu küla ametlik nimi, Kloogaranna. Varem oli küla nimi küll Klooga rand aga see muudeti ilma mingi otsese põhjuse või seletuseta teadmata hetkel ära.

Nii, et Andres või teised loomad parandab artikli pealkirja ära kujule: Kloogaranna raudteepeatus.

Lugupidamisega Väga Tark Nimetu Entsüklopedist

Nüüd peaks korras olema. Mul jäi mulje, et varem oli peatuse nimi Klooga-Rand, sellepärast jätsin mõnes kohas ajaloolises kontekstis sisse. Ma ei saa praegu kontrollida. Andres (arutelu) 19. jaanuar 2015, kell 11:56 (EET)[vasta]

Ehk sõnastada nii: Klooga-Rand on raudteepeatus Harju maakonnas Keila vallas Kloogaranna külas. Peatuskoht asub laiarööpmelise Klooga–Klooga-Ranna raudtee ääres 39 km kaugusel Balti jaamast. Siin on Elektriraudtee rongiliikluse lõpp-punkt. Elektrirongide sõit marsruudil Tallinn–Klooga-Rannd lõpeb Klooga-Ranna raudteepeatuses.

Mõte selles, et siis jääks nähtavale kohale jaama nimi algkujul. Sama Klooga-Aedlinnaga.

Elektriraudtee kodulehel on sõiduplaanis need peatused kujul Klooga-rand ja Klooga-aedlinn, aga siin tuleks ilmselt lähtuda sellest, et kohanime täpsustav täiendosa kirjutatakse suure tähega (kuigi tegu ju hoopis jaama nimega ja kohanimi Kloogaranna kirjutatakse lausa kokku).

JansaT 4. jaanuar 2010, kell 10:00 (UTC)

Jah, teen ümber. Andres 4. jaanuar 2010, kell 10:22 (UTC)
Tegin ära, Klooga-Aedlinn tee palun ise. Andres 4. jaanuar 2010, kell 10:27 (UTC)
Aedlinna koha pealt - vaat seal peaks minu meelest olema väike algustäht. Merivälja aedlinn, Klooga aedlinn. jaamas peaks see küll suureks minema, aga paigana ikka pisikeseks. - Melilac (arutelu) 17. oktoober 2015, kell 20:36 (EEST)[vasta]