Arutelu:Kim Dae-jung

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Miks Kim Dae-jung? EE kasutab nimekuju Kim Dae Jung. --Metsavend 9. veebruar 2009, kell 06:13 (UTC)

Noh, ma lähtusin sellest nimekujust, mida teised vikid kasutavad. Eesnimede mitme sõnana kirjutamist korealased ise ei kasuta, küll aga venelased, kellelt meiegi selle oleme üle võtnud.
Aga tegelikult ei ole kumbki nimekuju õige. Kui kasutada McCune'i-Reischaueri transkriptsiooni, mida kasutab KNAB ning ka EE kõigi Korea kohanimede kirjutamiseks, siis tuleks kirjutada Kim Tae-jung. Ja kui kasutada Lõuna-Korea uut omaladinat, mida Vikipeedias Lõuna-Korea kohanimede puhul on kasutatud, siis peaks olema Gim Dae-jung. Me peaksime otsustama, kas kirjutada kõik korea nimed McCune'i-Reischaueri transkriptsioonis (ÜRO ja KNAB teevad seda selleks, et mitte põlistada Korea jagatust) või kasutada Lõuna-Korea nimede puhul hiljuti kasutusele võetud uut omaladinat. Igal juhul tuleks koha-, isiku- ja muud nimed kirjutada ühtsetel alustel.
EE-d küll ei ole mõtet eeskujuks võtta, sest selle koostajad on kasutanud McCune'i-Reischaueri transkriptsiooni, kui nad on teadnud, kuidas nimi selles välja näeb, ja muidu seda nimekuju, mille nad on kätte saanud. Ka eesnimede kirjutamises pole järjekindlust: mõni on kirjutatud kokku ilma sidekriipsuta. Andres 9. veebruar 2009, kell 09:22 (UTC)
Muide, samasugune järjekindlusetus esineb EE-s ka teiste maade, näiteks Afganistani puhul. Andres 9. veebruar 2009, kell 09:23 (UTC)

"Okupatsioon" ei ole siin sobiv link, see peaks olema konkreetsema sisuga. Andres 30. september 2009, kell 05:04 (UTC)

peaaegu võitis valimised

Mis see tähendab?

Jeolla piirkonnas

Kas mõeldud on valimisringkonda? Andres 30. september 2009, kell 05:06 (UTC)

süüdistati konspiratsioonis

Vandenõus? Andres 30. september 2009, kell 05:12 (UTC)

Elulugu on antud 1998. aastani. Panin pooleli-märkuse. Võib-olla sobiks ajakohasta-märkus paremini? Andres 30. september 2009, kell 05:12 (UTC)