Arutelu:Keraamika

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Mis vahe on [[Kategooria:Keraamika| ]] ja [[Kategooria:Keraamika]]? iffcool 16. detsember 2006, kell 17:19 (UTC)

See esimene variant tekitab "nimetu" pealkirja, vaata näiteks Keraamika kategooriat, seal on keraamika ja keraamikute loend esile toodud, nad ei ole alfabeedilises järjestuses --Dj Capricorn 16. detsember 2006, kell 17:21 (UTC)

Teise variandi puhul läheb see vastava tähe alla --Dj Capricorn 16. detsember 2006, kell 17:22 (UTC)

Tänan seletuse eest. iffcool 16. detsember 2006, kell 18:25 (UTC)


Kuidas oleks õigem: Vana-Ameerika keraamika, Ameerika keraamika, Vanaaja Ameerika keraamika, Ameerika vanaaegne keraamika, ... ? iffcool 21. juuni 2007, kell 15:09 (UTC)

Võib-olla Indiaanlaste keraamika? Andres 22. juuni 2007, kell 05:32 (UTC)
Ma mõtlesin vahepeal midagi sarnast aga ainuke, mis neid indiaanlasi ühendab on see, et nad elavad Ameerika maailmajaos ja selline varjant (indiaanlaste keraamika) on mulle nagu kuidagi harjumatu (mis muidugi ei tähenda, et see seepärast sobimatu oleks). iffcool 22. juuni 2007, kell 10:03 (UTC)~
Ainuke asi, et siis artikli teema pisut laieneb, sest siis hõlmab ta ka koloniseerimisjärgse perioodi. Andres 22. juuni 2007, kell 12:18 (UTC)

Siiani kasutatakse edukalt ja probleemivabalt mõistet "põletamine". See vist pärit aegade hämarusest. Savitoode lõkkesse ja ... Aga kui hakata järele mõtlema, siis põletamine on midagi taolist, kus tahke aine muutub gaasi taoliseks - puu põleb, paber põleb, isegi raud põleb... Kas tänapäeva teaduslikus ja progressihimulises maailmas ei ole leitud "keraamika põletamine" asemel mingit terminit, mis peegeldaks täpsemalt sisu - uute keemiliste ühendite tekkimine kuumuse toimel? Metallitöötluses on selline asi nagu lõõmutamine. Mitte et ma protesteeriks olemaolemaoleva terminoloogia vastu, vaid huvi pärast lihtsalt.--Hendrix 19. september 2007, kell 18:06 (UTC)


Sõna "keraamika" on siin kasutatud kahes tähenduses: keraamikaesemete ja kunstivaldkonna tähenduses. Definitsioonis on ainult esimene. Andres 28. detsember 2007, kell 12:02 (UTC)

Kui oskad midagi paremat välja mõelda siis ... – mina igastahes ei suutnud. (see lause peaks illustreerima sedasama mida ma väita püüan :D).
Inglise viki sissejuhatust ei ole ka päris soovitav eeskujuks võtta. Keraamikat võib defineerida erinevalt. USAs näiteks nimetatakse keraamikaks ka seda, mis Euroopas mingit muud nime kannab (seal on vist nõnda, et enamuse mittemetalliliste ainete omaduste muutmine kuumuse läbi läheb keraamika alla vms.). Selle peaks muidugi artiklisse panema, aga praegu ma selle artikliga tegeleda ei viitsi. Tahaks artikli angoob heaks artikliks saada (tegelikult on see peaaegu juba eeskujuliku artikli mõõtu väljaandev kirjatükk), profifotograafifelt natuke nädala piltideks sobilike fotosid saada ja artikli nartsiss samuti hea artikli kõlbulikuks kirjutada (lisasin teisele juba pooleli märke!). iffcool 28. detsember 2007, kell 15:30 (UTC)

Keraamikat kui materjali peaks ka kuskil käsitlema. Hetkel tundub, et selles artiklis. Hetkel aga räägitakse ainult pottide tegemisest (mitte aga näiteks keraamilistest trükkplaatidest) Jaanus.kalde (arutelu) 3. detsember 2013, kell 15:48 (EET)[vasta]

Keraamiline materjal, Keraamilised materjalid? Andres (arutelu) 6. detsember 2013, kell 21:33 (EET)[vasta]