Arutelu:Kangmehhanism

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Muutke sõnastus täpsemaks ja arusaadavamaks. Jälgige õigekirja, jutumärkide asetust eesti keeles. (Esimene tüüp, teine tüüp jne.)(Kasutaja: Tiia)

Üldvaade tööle on positiivne, on teostatud ilus ja loogiline ülesehitus(alapealkirjad ja pealkirjad). Lugejale, kes ei ole antud valdkonnas väga tugev on jutt lihtne ja arusaadav, esinevad ilusad selgitused. Eriti meeldib mulle illustreeriv pilt, kus kirjeldatakse kangmehhanismi. Tööl on piisavas koguses linke ja viitamise. Kuid kõik lingid ei tööta, viib lugeja tundmatusse kohta. Soovitan teil lingid ja viited hoolsa pilguga üle vaadata. Häiris see, et puudub viitelinkidel puudub lisav informatsioon, mis iseloomustab viidet. Samuti soovitan teil rohkem jälgida õigekirja, esineb lihtsaid hooletusvigu. Lõigud tunduvad pisut liiga lühikesed, võiks olla rohkem informeerivat teksti. Üldkokkuvõttes võib tehnotroonika esimesel kursusel õppivate poiste esimese vikipeedija sissekandega rahule jääda.(kasutaja: Siimtolmusk1)


Definitsioon ei ole kuigi arusaadav. Ingliskeelne vikipeedia ei ole viitamiseks sobiv allikas. Andres (arutelu) 16. veebruar 2017, kell 15:21 (EET)[vasta]


Kas en:Compound lever on sobiv vaste? Andres (arutelu) 18. veebruar 2017, kell 00:53 (EET)[vasta]

Retsensioon (Kasparsch) Lause ülesehitused vajavad ülevaatamist. Lisaks esineb ka õigekirjavigu.

[Kangmehhanism (ing.k Compound lever mechanism) on lihtne masin mille eelduseks on see, et ühe kangi vastupanu kangide süsteemis mõjub jõuna järgmisele kangile ja nii mitmekordistub jõud ühelt kangilt järgmisele.] Lause on liiga pikk ja lohisev. Samuti on puudu ka 1 koma.

[Lihtsamalt on kangmehhanism süsteem, millel on kaks või enam jõuõlga, et kanda üle täiendatavat jõudu (keeramiseks, kokkusurumiseks või tõstmiseks).] Lause algus kõlab vildakalt. Parem oleks alustada „Lihtsamalt öeldes on …“.

(Näiteks võivad olla peaaegu kõik mehhaanilised kaalud, klaveri klahvid või küünekäärid.) Lauses puudub loogika. Parem oleks alustada „Näitena võib välja tuua …“.

(Esimesed kirjutised kangmehhanismidest ilmusid 3.sajandist eKr, mida esitas Archimedes. „Andke mulle piisavalt pikk kang ning toetuspunkt ning ma liigutan maad" selline tunnustav märkus on omistatud Archimedesele, kes ametlikult püstitas matemaatilise prtintsiibi hoobade kohta. [2]) PS! Sajandil, mitte sajandist. Lisaks kõlab lause teine pool kahtlaselt. Võib-olla „Esimesed kirjutised kangmehhanismidest valmisid Archimedese poolt 3. sajandil eKr …“? Samuti ei ole lause lõpus olev viide aktiivne ning number 2 all olevas materjalis pole Archimedesest juttu.

(Põhieesmärgi kangmehhanismide tööst omistas Birminghami leiutaja John Wyatt 1743 aastal, kes kavandas kaalumisseade. Seade, mis kasutas nelja liitkangi, et laadung tõsta kaalumiseks ühelt platformilt teisele, et massi mõõta.) PS! Kaalumisseadme, mitte seade. Lisaks puudub ka allikas, kust see info võetud on. Toon näite, kuidas kõlaks see osa paremini:"Põhieesmärgi kangmehhanismide tööst omistas Birminghami leiutaja John Wyatt aastal 1743. Massi mõõtmise eesmärgil kavandas Wyatt seadme, mille abil oli võimalik laadung tõsta ühelt platvormilt teisele kasutades selleks nelja liitkangi".