Arutelu:Johannes Virolainen

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kas Viiburi vald on õige öelda? See on kunagine Viipurin maalaiskunta. --Epp 22. aprill 2008, kell 08:48 (UTC)

Jah. Andres 22. aprill 2008, kell 09:25 (UTC)

Tema suhtumine Eestisse?

Kekkose aja kohta on vist võimatu midagi veenvat väita. Võib ju oletada, mida ta karjalasena võis meie olukorrast arvata, aga mingitel väga vanade lapsepõlvemuljete põhjal ei oska mina midagi väita. Avalikult ei öelnud keegi tollal ju eriti midagi. Eriti kui arvestada, et 1979. aastal põhjustas ta skandaali ainuüksi sellega, et ütles intervjuus vastuseks küsimusele, miks valimistel kõige rohkem kohti juurde võitnud Koonderakond jälle kord valitsusest kõrvale jäeti, midagi nii ebamäärast, nagu "igaühele arusaadavatel põhjustel". Nii et otsest tollal avalikkuses ilmunud tsitaati tema hoiakust Eesti suhtes väga tõenäoliselt pole. Ega ma ju ka ei tea, kahjuks pole ühtki ta raamatut lugenud, ühestki internetist kättesaadavast allikast ega ka mäletamist mööda Max Jakobsoni triloogiast ei õnnestunud midagi leida ka 1980. aastate lõpu kohta.
Üldiselt väidetakse, et ta esindas hilisemas ajajärgus (vähemalt 1970. aastatel) partei (välispoliitiliselt) parempoolsemat tiiba, nn K-liini vastaseid ja teada on, et pärast Kekkose presidendiaega oli ta üks neid, keda Moskva presidendina näha ei tahtnud (ka Koivistot mitte). Teise leeri Karjalainen (kes oli muuhulgas Kekkose salajane ühendusmees Moskvaga) ja sotside Sorsa olid seevastu nende soosikud.
Kuulujutu tasandil väidetakse, et tema nime põhjal on alust oletada ka eesti juuri. Ja kokkuvõttes ma enam ei tea, millised allikad mu jutu aluseks võiksid olla. :-) --Epp 26. aprill 2008, kell 19:50 (UTC)