Arutelu:Hiina Vabariigi riigipeade loend

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Teen ettepaneku panna pealkirjaks Taiwani presidentide loend. Kui see on Hiina Vabariigi presidentide loend, miks siin siis varasemaid presidente ei ole? Andres 27. märts 2008, kell 08:00 (UTC)

Neid saab alati juurde lisada. Tegemist ei ole (seni mitteeksisteeriva) Taiwani Vabariigi ega Taiwani provintsi presidentide loendiga. Ka artiklis Tallinna raad algab raeliikmete loend alles 1869. aastast.
"Taiwan" ei ole ju "Taiwani vabariik" ega "Taiwani provints". Kui siia tulevad kõik Hiina Vabariigi presidendid, siis mul selle pealkirja vastu midagi pole, ainult et see loend tuleks siis korda teha. Üldiselt aga tuleks lõpetada see olukord, kus meil on Taiwanist juttu kahes artiklis. Riigi põhinimi on KNAB-i järgi "Taiwan" ning ka teistes teatmeteostes kasutatakse sedsa nime pealkirjana. Nime "Hiina Vabariik" kasutatakse selle riigi kohta harva ning see on ainult ametlik nimi. Sellepärast ma ei poolda seda pealkirja praegusest riigist rääkivas artiklis. Pealkirja "Hiina Vabariik" võib rääkida selle riigi varasemast ajaloost jms. Andres 27. märts 2008, kell 11:49 (UTC)