Arutelu:Fluorestsentsmikroskoop

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Ülesehitus:

Üldine ülevaade artiklist on hea. Eriti meeldiv on, et autor on paksus kirjas välja toonud mõisted ning ning olulisemad märksõnad. Pikkust ning pilte on ka piisavalt, head on kirjeldused piltide all.

Keeleline kvaliteet:

Üldiselt on laused hästi üles ehitatud, kuid paari kohta on võimalik veel parandada, et tekst oleks paremini mõistetav.

Näited :

Laserite kasutusala piirab lainepikkuste varieerimisvõimaluse puudumine või laseri kallidus, kui lainepikkuste varieerimisvõimalus olemas on. - Lause on konarlik ja sisaldab sõnakordust, vajaks paremat ülesehitust.

Alapeatükis 3.2 esinevad liiga palju sõnad :antikeha ja spetsiifiliselt, oleks parem kasutada sünonüüme.

Liigset sõnakordust esineb ka teistes lausetes.

Tähevead esinevad järgnevates sõnades:

Fluorestsentsmikroskoopia (Fluorestsentsmikrokoopia), oleksid (olekid), fluorestsentsmärgstatud(fluorestsentsmärgistaud), objektiivi (objektkiivi).

Trükivead:

Mõningates kohtades leidub tühiku valesti kasutamist ( tühik koma ees ja tühiku puudumine enne sidesõna jms).

Siselinke on piisavalt ning vormistus sarnaneb headele artiklitele.

Kristi515 11. november 2011, kell 22:29 (EET)Kristi515[vasta]


Esimeses lauses komaviga. Teises lauses näpuviga. Sulgude ees käib tühik. "Fluorestsentsmikroskoopia kasutab ..." lause on segane, vaja kohendada.

  • enamik kvante; enamik osakesi
  • täpploendis sulgudega segadus
  • Ergastuskiirgus läbib objektiivläätse enne, kui see langeb proovile.
  • dikromaatse lisafiltri

Alajaotuse "Proovi ettevalmistus" esimeses lauses koma puudu. Sama lõigu ühes lauses sõma "on" puudu. Samuti on sõna "on" puudu alajaotuse "Bioloogilised fluorestsentsmärgised" ühes lauses. Teksti viimases lauses tühik puudu. Häirivat lauseehitust ei olnud, tubli! Adeliine 14. november 2011, kell 12:37 (EET)[vasta]


https://phys.org/news/2023-05-team-ngstrm-resolution-fluorescence-microscopy.html Teadlaste meeskond jõudis umbes 1 Å (Ongström) suuruse resolutsioonini kasutades fluorestsentsmikroskoopiat. Teadusartikkel ajakirjas Nature: https://www.nature.com/articles/s41586-023-05925-9 --Nimelik (arutelu) 27. mai 2023, kell 21:24 (EEST)[vasta]