Arutelu:Ferdinando I

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

"Ferdinando või Ferdinando I nimelisi monarhe oli mitu". Kui pealkiri on Fernandno I, miks siis järsku juttu lihtsalt Fernandno-st ja Fernandno IV-st--Hendrix 15. oktoober 2007, kell 16:07 (UTC)

Valitsejate nimeloendis olen püüdnud luua tava, et valitseja nimega x ja x I on ühes artiklis, sest nii saab nimeartikli jätta kas eesnime või muu olulisema artikli jaoks kui täpsustuslehekülg. Teised järjekorranumbrid olen valitsejate puhul sisse toonud siis, kui nad valitsesid teistsuguse järjekorranumbri all mõnes teises riigis, sest nii kergendab see arusaamist, mis riikides valitses tegelikult üks ja sama tegelane ning mis numbrite all ta võib esineda. Athanasius Soter 15. oktoober 2007, kell 16:27 (UTC)

Igaks juhuks, tõrjudes võib-olla tulevat kriitikat artiklite Ferdinando III-IV ja Ferdinand III-IV mõttekuse üle, oleks nende eluõigust võimalik põhjendada sellega, et Eestis pole Ferdinandod kuigivõrd tuntud, mistõttu on ehk nad kõik mõttekas panna punti kokku ühte artiklisse, mis sellest, et tegelikult võiks see olla ainult Toskaana suurhertsogi kohta, kuna teised tüübid rohkem teiste numbrite all tuntud on. Nii saab asjadest ehk parema ülevaate (nii on näiteks tehtud ka inglise ja saksa vikides), tulles tagasi selle mitmenumbrilise teema juurde. Ferdinand III ja IV võiks aga alles jääda seetõttu, et siis on olemas koondleht, mille alt võiks leida kõik enam-vähem samanimelised valitsejad (Fernando-Ferdinando-Ferdinand), sest meie saksa-inglise kirutustraditsiooniga kultuuriruumis võivad nad esmajoones just Ferdinandi nime all esineda. Ferdinand I ja II puhul pole teiste tüüpide sissetoppimine ehk vajalik, sest nende juurde saab vaata ka: alt, ent III ja IV puhul polnud enam mõtet Fernando kohta seda teha, sest sellenimelised on vaid Kastiilia (hiljem Hispaania) kuningad. Muidugi võib asja veel modifitseerida, aga asjade esmane seis võiks ehk olla selline. Athanasius Soter 15. oktoober 2007, kell 16:27 (UTC)