Arutelu:FPS-mäng

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

ehk selgitaksid, palun, mille poolest sisuliselt erinevad FPS ja TPS. Kui vaatepunkt nihtada peategelase silmade vahelt ära näiteks tema ette suunaga peategelasele, kas siis FPS muutub hoobilt TPS-ks. Ühe näpuliigutusega muutub mängu žanr...--Hendrix 16. juuli 2007, kell 10:08 (UTC)

Tähenärijalik küsimus. Tõsi ta on, et tänapäeval on sageli võimalik vaatenurka nihutada ja žanripiirid on hägustunud. See ei tähenda, et see alati nii oleks olnud. Mõisted on olemas ja ammu mängijate kõnepruuki juurdunud, neid olematuks mõtelda pole võimalik. Teiseks, teoreetilisemaks erinevuseks on see, kas mängu mängides oled Sa ise see tegelane, keda sa juhid (vrd. raamatus mina-tegelane) või juhid Sa kedagi teist (grammatiliselt korrektne olles - mõnda kolmandat isikut). --Ken 16. juuli 2007, kell 15:43 (UTC)
ei näri tähte. Igatsorti vaated on tegelikult tuntud juba mängude algusaegadest saadik. Pigem on selline lähenemine reklaamihõnguline - ükskõik mida uut - küll windowsi kasutaja kinni maksab. Peaasi, et oleks uus- ükskõik mis tähenduses. Mängude progejad ju tahavad ka raha teenida. Aga see, kui nad nihutavad vaatepunkti, ei tekita uut stiili--Hendrix 16. juuli 2007, kell 15:51 (UTC)
Ehk siis vana hea Pacmani ja näiteks Doomi on sisuliselt ainult turundusinimesed minu jaoks erinevaks rääkinud?--Ken 16. juuli 2007, kell 16:12 (UTC)
see on tore, kui Sa oled vaevaks võtnud tutvuda Pacman'i ja Doom'iga. Ma pole neid kunagi mänginud ja vaevalt ka hakkan (pole isegi kuulnud Pacmanist). Ja ma ka ei tea, kas Sa hakkad arvutimänge liigitama sõltuvalt nende sisust või sõltuvalt nende progejate usinuseset - loodan, et sõltuvalt nende sisust. Kui sisust, siis saame rääkida madistamismängudest ja rollimängudest ja timamismängudest ja rahajõmmimängudest jne. Kuid liigitada mänge sõltuvalt progemistehnoloogiast - see näitab, et ei olda tuttav arvutimängudega. Arvutimängud on kunst ja kui kunsti hakatakse liigitama sõltuvalt sellest, kas kunstnik kasutab lühivarrelist või pikavarrelist pintslit, siis on tegemist kunstibürokraatiaga. Olgu issand kunstibürokraatidele armuline...--Hendrix 16. juuli 2007, kell 19:08 (UTC)

Natuke kahtlen, kas saab end arvutimängudega tuttavaks nimetada inimene, kes ei tea, mis on Pacman ja jagab mänge "madistamis-, rolli-, timamis- (?) ja rahajõmmimängudeks". Üldiselt, see viimane kommentaar on nii absurdne, nii asjatundmatult küündimatu, et tunnen ennast jõuetuna. Seetõttu muud ei ütlegi.--Ken 16. juuli 2007, kell 19:48 (UTC)

ole lahke ja jaota siis arvutimängud asjatundlikult ja nii, et kõik oleksid rahul. Ja vaata, et sa igapäevases elus ei ütle, et "ta on mu naine", vaid ikka, et "me oleme abielus". --Hendrix 16. juuli 2007, kell 20:10 (UTC)
Pole vaja jalgratast leiutada selleks, et Sina rahule jääksid. Kommentaari lõpuosast ei saanud aru.--Ken 16. juuli 2007, kell 20:23 (UTC)
timamine tähendab kihutamist. On olemas kihutamismängud ja rallimängud on kihumismängude üks alaliik. Alajaotus rallimängud on sisuliselt ebatäpne, sest väga palju on mänge, kus istutakse lihtsalt autosse ja kukutakse timama. Pole vahet kas, see toimub ringrajal või vabas looduses. Sa kuskil ütlesid, et oled õppinud progemist. Vist Basicus. No vot proge siis, palun, üks arvutisimulatsioon valmis ja siis hakkad mängudest rohkem aru saama. Basic küll pole just kõige parem keel progemiseks, kuid häda korral käib küll.--Hendrix 16. juuli 2007, kell 20:30 (UTC)
ja kui sa ei tea, mis tähendab "timamine", mida sa üldse siis tead?--Hendrix 16. juuli 2007, kell 20:16 (UTC)
Seda dialoogi võite jätkata eraviisiliselt. Andres 16. juuli 2007, kell 20:39 (UTC)