Arutelu:Erootika

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Mis te arvate, kas erootika definitsioon laias mõttes on adekvaatne või peaks see mõistete loetelu olema mõne teise pealkirja all, näiteks "Seksuaalsus"? Andres 06:19, 4 Aug 2004 (UTC)

vist oleks jah see loetelu seksuaalsuse või mõne teise pealkirja all siiski parem... yldisem, mis hõlmaks ka erootikat... praeguses mõistete loetelus on ju näiteks "abielu", "androloogia" "sõrmuste vahetamine" jmt, mis erootikaga otseselt ei seostu...--Lulu 14:02, 10 Mar 2005 (UTC)

tegelt, seksuaalsus ka ei sobi, sest see hõlmaks ka loomariiki, asi läheks väga laiaks... aga miski loetelu peaks olema... interwikis on päris suur loetelu http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sexology_topics ... võibolla tõesti midagi taolist ka siia teha? --Lulu 09:43, 11 Mar 2005 (UTC)

Õigupoolest on siin erinevaid mõisted, millest ühed on lähemal seksuaalsusele kui niisugusele, teised erootilisele armastusele, kolmandad abielu instituudile. Seksuoloogia mõistete loend võiks küll eraldi olla, kuid mida teha teiste mõistetega, mis seksuoloogia alla ei kuulu? Nähtavasti tuleks eristada kolm teemat: seks (mitte ainult seksuoloogilises, vaid ka sotsiaalses ja kultuurilises aspektis), armastus ja abielu. Aga ka sel juhul jääb vist järele erootika kitsamas mõttes (näiteks erootiline fotograafia). Andres 09:55, 11 Mar 2005 (UTC)

nõus... mis puutub seksuoloogia mõistete loendi loomisse... see hõlmaks muide ka erootika igas mõttes, kaasa arvatud erootilise fotograafia, pornograafia, samuti kõik sotsiaalsed ja kultuurilised aspektid, ka armastuse, armukadeduse, abielu jmt ... häda muidugi selles, et interwiki analoogiline loetelu http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sexology_topics on kohutavalt mahukas... ligi 2000 mõistet... pluss seal kõrval veel täiendavad loetelud homo-, trans-seksuaalsuse jpm nähtuste ja ilmingute kohta... muidugi võib mingi valiku teha... aga enamasti pole sealt midagi erilist välja jätta, peale mõnesaja slängitermini... mis teha? --Lulu 10:58, 12 Mar 2005 (UTC)

Nojah, seksuoloogiat mõistetakse kitsamalt ja laiemalt. Ma lähtusin ennist kitsast meditsiinilis-bioloogilisest definitsioonist. Laiemas mõttes kuuluvad need tõesti kõik seksuoloogia valdkonda.
Jah, selle nimekirja võiks eesti keelde tõlkida küll, aga tuleks olla kriitiline, näiteks mitte panna sisse omadussõnu, vaid asendada need nimisõnaliste väljenditega. Tuleb ka kontrollida, kas mõiste ikka kuulub seksuoloogia valdkonda. Muidugi võime ka omalt poolt midagi lisada. Andres 11:13, 12 Mar 2005 (UTC)

ok, tegelen sellega... (õnneks mul bioloogi haridus ka... nii et terminoloogia on tuttav)... teen seda off-line, kui kõlbab yles panna, siis läheb juba tervikuna... --Lulu 13:20, 12 Mar 2005 (UTC)


Mis on erootiline armastus ja erootiline elamus? Kysin sellepärast, et need on lingitavad, st potentsiaalsed artiklipealkirjad. Artiklite telefoniseks ja internetiseks tegemiseks oleks hea, kui kõigepealt need esimesed oleksid lahti kirjutatud. --Lulu 2. aprill 2006, kell 15.29 (UTC)

Definitsioone ei oska anda. Erootiline armastus on minu meelest seksuaalsusel põhinev või selle derivaadiks olev armastus. Erootilist elamust ei oska mittetautoloogiliselt lahti mõtestada. Andres 2. aprill 2006, kell 15.51 (UTC)

Kas need pildid ikka peavad siin olema? Mingit selgitust ka pole. Andres 22. november 2009, kell 19:23 (UTC)