Arutelu:Erakond Eesti Kristlikud Demokraadid

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Antti Loodust ei maksa siia toppida. Andres 1. juuli 2006, kell 06.42 (UTC)

Kas peaks selle tegelase, kes siin Antti Loodusest räägib, blokeerima? Andres 6. juuli 2006, kell 17.30 (UTC)

"Usuline ekstremist" on hinnang, mida ei saa tõestada ega ümber lükata. Andres 4. august 2006, kell 22:39 (UTC)


Olgu. Minu meelest on erakonnal palju liikmeid, kes on tuntumad kui Antti Loodus. Ta võiks siin esineda küll, aga kui tema on siin ainukesena, siis on see erapoolik. Andres 4. august 2006, kell 22:38 (UTC)

Ma võin eksida. Mul tuleb ette, et partei on vist lõhenenud, üks tiib peab oma esimeheks Andres Mäeveret. Partei kodulehelt ma palju nimesid ei leidnud, peale esimehe Aldo Vinkeli on mulle tuntud nimed ainult Aarand Roos, Irina Stelmach ja hiljuti surnud Esko Süvari. Antti Loodusest olen kulnud ainult Vikipeedia vahendusel. Igatahes võiks partei juhtorganite ja piirkondlike juhtide nimed siin ära tuua. Antti Loodus paistab igatahes olevat lihtliige. Seetõttu ta ei saa parteid hästi iseloomustada.

Kui partei loodi, kuulusid sinna paljud tuntud pastorid, aga ma ei tea, kas nad ikka veel seal on. Andres 4. august 2006, kell 22:46 (UTC)


Antti loodus ongi lisatud kui kuulus või kõmuline liige sektsiooni. See et üks Wiki tegija seda ei tea, ei muuda seda asjaolu. Temast on päris omajagu olnud ka juttu meedias. Samuti on Antti Loodus EKD liikmena korduvalt kandideerinud valimistel. Seega igati äramärkimist väärt. Kõmu on tekitanud ka tema seadusevastaste püüdlustega avaldused Kuimetas vallavolikogule või esimehele.

Ma ei ole Antti Looduse mainimise vastu. Aga kui mainitakse ainult teda, siis jääb mulje, et valik on tendentslik. Ma ei usu kuidagi, et ta oleks kõige kuulsam. Näiteks Aaarand Roos, kes oli partei presidendikandidaat, on kindlasti kuulsam. On küll võimalik, et Antti Loodus on kõige kõmulisem selle partei liikmetest. Sel juhul võiks vähemalt alajaotuse pealkirjast sõna "kuulsaid" ära jätta.
Ja ikkagi, ma ei usu, et Antti Looduse isik seda parteid kuigivõrd iseloomustab. Tema üksinda väljatoomine partei tuhande(te)liikmelisest liimeskonnast on minu meelest nii või teisiti tendentslik. Andres 4. august 2006, kell 23:01 (UTC)

Liikmete nimekirja seisuga 1. jaanuar 2006 sab vaadata siin. Ma loetlen nimed, kes on minu meelest tuntud ja keda võiks mainida:

Aldo Vinkel, partei esimees

Rohkem ma tuntud nimesid ei leidnudö. Neid on tõesti vähe. Aga need 10 teist tegelast tuleks koos Antti Loodusega ära märkida tuntumate liikmete seas, siis on asi tasakaalus.

Nähtavasti on paljud endised liikmed sellest parteist lahkunud. Andres 4. august 2006, kell 23:40 (UTC)


RE: "Usuline ekstremist" on hinnang, mida ei saa tõestada ega ümber lükata" by Andres

Teo objektiivsed tunnused on vastavas mõistes kirjeldatud tegevus või tegevusetus ja selles sätestatud juhtudel sellega põhjuslikus seoses olev tagajärg. Usuline ekstremism on kirjeldatav ja järelikult on ka sellele vastavus tõendatav.

Millisele autoriteedile toetudes saab selle mõiste defineerida? Andres 4. august 2006, kell 23:01 (UTC)

RE: Millisele autoriteedile toetudes saab selle mõiste defineerida? Andres

Sõnade seletused ise on juba piisavaks autoriteediks - "usuline" + "ekstremism" = usuline ekstremism (vt usuline ekstremist)
ekstremism - äärmuse pooldamine, äärmusse kalduv hoiak, äärmuslus, hea tava piiride ületamine.
usk, usuline, religioon - usk üleloomulikesse olendeisse v. jõududesse ja nende austamine, usund.
Hinnang sellele, kust algab äärmus, on subjektiivne. Miks just jõuvõtted on äärmus? Peale selle, pole kindel, kas jõuvõtted üldse usuga seotud on. Võib-olla tulenevad need lihtsalt inimese iseloomust. Andres 4. august 2006, kell 23:42 (UTC)

Välja võetud:

Andres 18. august 2006, kell 11:34 (UTC)


Kas see lehekülg on poolkaitstud või täielikult kaitstud? Andres 8. detsember 2006, kell 04:20 (UTC)

Kui võimalik, tasuks seda lahti hoida. Andres 8. detsember 2006, kell 04:21 (UTC)


Partei esimees on nüüd vist Peeter Võsu, aga erakonna kodulehelt ma seda ei leidnud. Andres 26. mai 2010, kell 08:48 (EEST)[vasta]