Arutelu:Elvis (täpsustus)

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Selle lehekülje pealkirjaks võib panna ka "Elvis (täpsustus)". Andres 7. juuni 2007, kell 12:19 (UTC)

Järjepidavuse mõttes peakski panema... Kuhu siis "Elvis" suunata, see jääb vabalt valida... 82.131.23.162 7. juuni 2007, kell 13:27 (UTC)
Järjepidevuse mõttes seda küll ei pea tegema. See oleneb just sellest, kas "Elvise" peaks suunama. Andres 7. juuni 2007, kell 13:38 (UTC)
Täpsustusleheküljed kannavad siin ju alati pealkirjas märget "(täpsustus)"... Miks peaks nüüd äkki erandi tegema? Isiklikult arvan, et kõik täpsustuslehed peaksid olema igasuguse märketa lihtsalt... ("Elvis", "Frankie and Johnny", "Love Me Tender" jne), mis viiksid edasi just selle Elvise või Frankie-Johnny või Love Me Tenderi juurde, mida lugeja soovib... oleks kõige kasutajasõbralikum, aga paraku see kord siin ei ole nii... aga miks peaks nüüd siis erandi tegema? Mida tähendab "kas "Elvise" peaks suunama "Elvis???"??"? Jürka 7. juuni 2007, kell 13:48 (UTC)
Ei, see ei ole sugugi reegel. "Täpsustus" on pealkirjas ainult siis, kui põhipealkiri on reserveeritud mõne tuntud teema jaoks.
Ma ei leia, et see oleks lugejasõbralik. Kui otsitakse mingit üldtuntud asja, siis on ikka parem sattuda kohe õigesse kohta, mitte täpsustuslehele. Andres 7. juuni 2007, kell 13:51 (UTC)
Oleks ikka... Lugeja saab sealt lisainfi... Küll ta oskab ise valida, kas ta tahab just seda kõige tuntumat või midagi muud... Näiteks... Lugeja otsib Elvise filmi "Frankie and Johnny"... satub täpsustuslehele ja näeb, et põhiteemaks on hoopis laul... või vastupidi... otsib laule ja avastab, et näed, filmegi sel teemal vändatud vm... Ooperifantoomi kohta samuti... Võibolla alguses lugeja ei teagi, et algselt oli sihuke romaan ja muusikal ja... polegi see 2004. aasta film see esimene... Ok, artiklis on kah see mainitud, kuid me ei saa siiski eeldada, et lugeja just seda "kõige tuntumat" otsib... Minna annaksin küll lugejale valida, mis ta lugeda tahab... Jürka 7. juuni 2007, kell 13:56 (UTC)
See leht, millele ta satub, algab ju ka täpsustusmärkusega. Kui ta näeb, et pole õiges kohas, siis liigub edasi. Eeldatavasti siiski enamik lugejaid otsib kõige tuntumat. Ja täpsustusleht on siis tülikas. Andres 7. juuni 2007, kell 14:37 (UTC)

Kui nimi lõppeb "y'ga", siis peaks ülakoma käändelõpu ette tulema ju... vähemalt siiamaani on see alati igal pool nii olnud... Jürka 7. juuni 2007, kell 13:57 (UTC)

Võib-olla. Mina küll ei pane. Andres 7. juuni 2007, kell 14:37 (UTC)