Arutelu:Diomedes (Dzjuban)

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Arutelu:Diomid (Dzjuban))

Tema liigne konservatiivsus kirikupoliitika küsimustes viis ta veebruaris 2008 konflikti kiriku juhtkonnaga.

See lause tuleks minu meelest kuidagi ümber sõnastada, sest muidu tuleb nii välja, et Vikipeedia meelest on ta liiga konservatiivne. Ma ei tea, kuidas seda teha. Kui sõna "liigne" välja jätta, siis pole see sisuliselt õige. Küllap on asi selles, et kiriku juhtkond pidas tema vaateid liiga konservatiivseteks. Arvan aga, et konservatiivsus ei ole konflikti otsene põhjus. Andres 7. oktoober 2008, kell 07:15 (UTC)
Ma vaatasin ka kiriku materjale. Arvan, et selles seoses ei ole kohane sõna "konservatiivsus" üldse kasutada, sest sellist sõna ei ole tema tegevuse taunimisel kasutatud. Jutt on kiusatuse toomisest kirikusse, segaduse tekitamisest, samuti kanooniliste volituste ületamisest (kanooniliste normide rikkumisest) ja kirikulõhega ähvardamisest. Ma ei tea Venemaa kiriku olusid, aga arvan, et otseselt vaateid ei saa pahaks panna, kui nad ei ole ketserlikud.
Võib-olla võiks jätta konflikti põhjuse sellisel kujul mainimata? Selle asemel tuleks konflikti tekkimist üksikasjalikumalt kirjeldada.
Küllap määratlus "äärmuskonservatiivne" on õige, aga kui me seda kasutame, siis peaks meil olema ka vastav artikkel, kus seda mõistet objektiivselt käsitleda. Või siis peaks viitama kellelegi, kes seda sõna tema kohta on kasutanud. Võib-olla pole seda sõna üldse tarvis ja piisab tema vaadete kirjeldusest.

Teema on väga huvitav, sellest võiks kohe pikemalt kirjutada. Andres 7. oktoober 2008, kell 07:25 (UTC)

Mul on piinlik norida, aga kas kirikul on ametlik positsioon igapäevase elu ja religiooni vahekorra asjus? Andres 7. oktoober 2008, kell 08:14 (UTC)

Kui on, siis tuleks öelda, millises dokumendis see kirjas on. Andres 7. oktoober 2008, kell 08:15 (UTC)

Tead, ilmselt ma ikka ei klassifitseeru Vikipeediasse artikleid kirjutama. Ja see ei ole öeldud solvumise ega pahameelega, vaid ma lihtsalt konstanteerin fakti ja teen sellest tõdemusest loodetavasti ka edaspidiseks järeldused. Sellise täpsusastmega artikleid nagu Sa inimestelt eeldad - ja ilmselt õigustatult - ei hakka just paljud siia kirjutama. Ja minul ka tõesti ei ole aega oma seitsme muu tegemise kõrvalt iga veidigi vabamas sõnastuses kirja pandud fraasi või lauset täiuseni lihvida. -- Toomas 7. oktoober 2008, kell 08:24 (UTC)
Ei, Toomas, Sa oled üks paremaid kirjutajaid. Ei saa ju nõuda, et keegi üksinda kirjutaks ideaalse artikli. Et Sinu artiklites on puudusi vähe, siis on mõtet neid üldse mainida. Ja ma teeksin ise parandused, kui oskaksin; minu asjatundmatus takistab seda. Andres 7. oktoober 2008, kell 08:36 (UTC)
Sinul ei ole kohustust kõik leitud puudused kõrvaldada. Märkused ei ole mõeldud Sinule isiklikult, vaid kellele tahes, kes võiks artiklit täiustada.
Ma ei tea, kas kirikul on ametlik seisukoht, kus see on kirja pandud ja milliseid kohustusi see vaimulikele asetab. Oletan küll, et päriselt ei ole vaimulikele kohustuslikku seisukohta, aga ma pole selles kindel. Andres 7. oktoober 2008, kell 08:39 (UTC)

Minul on küll tunne, nagu mulle oleks vastu vahtimist löödud. Mul on tugev frustratsioon ning tahtmine röökida ja märatseda. Andres 7. oktoober 2008, kell 08:48 (UTC)

Peale selle on mul kahetsus: oli mul tarvis torkida. Ja süütunne, mida ma püüan alla suruda. Andres 7. oktoober 2008, kell 09:28 (UTC)

Diomid suri 20. novembril 2021.