Arutelu:Dimenhüdrinaat

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Ma ei valda teemat, aga mulle tundub, et artikli alguses peaks mainima ka seda, et tegemist on hallutsinogeeniga.

Igatahes peaks aine hallutsinogeenset toimet mainima juba enne lõiku, kus räägitakse, et teda Eestis ravimina ei kasutata. Andres 8. september 2008, kell 16:49 (UTC)

Seda võib teha küll kui Sa arvad selle piisavalt olulise olevat. Mingipärast Lääne-Euroopas dimenhüdrinaati ohtlikuks narkootikumiks ei peeta, aga jah, meil ilmselt küll. -- Toomas 8. september 2008, kell 16:53 (UTC)
Minu meelest on see oluline lugemise mugavuse seisukohast.
Ma vaatasin vahepeal, mis on selle aine kohta kirjutatud saksa ja inglise vikis. Inglise vikist ma sain nii aru, et on leitud sama toimega aine, mis ei tekita nii suurt unisust. Võib-olla on põhjus, miks ta meil ravimite nimekirjas pole, vajaduse puudumine?
Kontrollisin ravimiregistrit ja meclizine'i toimeainena sisaldavaid aineid meil ka ravimite nimekirjas ei ole. Sama kehtib ka analoogsete preparaatide nagu buclizine ja cyclizine kohta. Nii palju kui mina olen apteekidega suhelnud, soovitatakse meil iiveldamisvastase vahendina ainult ingverijuure preparaate. Sama lugu Lätis ja Leedus. Peab ikka edasi uurima. -- Toomas 9. september 2008, kell 10:08 (UTC)
See koht, kus öeldakse, et tegu on kahe aine soolaga, ei ole arusaadav. Vaata artiklit Soolad. Ma ei tunne keemiat hästi, aga kas ehk pole tegu estriga? Andres 8. september 2008, kell 17:01 (UTC)
Mina ka ei tunne piisavalt hästi ja usaldasin ingliskeelset vikipeediat. Seal on räägitud soolast. Ei julge rohkem kommenteerida.
Jätsin sõna "sool" välja, sest niimoodi seda ei kasutata. Samas viitab ka näiteks vene vikis antud keemiline nimetus sellele, et tegu on soolaga; struktuurvalemis aga on kaks omaette ühendit, mis on ka eraldi nimetatud. Jääb selgusetuks, kuidas nad on kokku pandud. Inglise vikis vastas üks kasutaja, et soolaga nähtavasti tegu pole, sest mõlemad komponendid on aluselised; tegu olevat seguga. Andres 9. september 2008, kell 08:45 (UTC)
Vaatasin ka artiklit en:Salt (chemistry). Mulle tundub, et seda sõna on valesti kasutatud. Postitasin küsimuse ingliskeelse artikli arutelulehele. Andres 8. september 2008, kell 17:18 (UTC)
Miks ta nimekirjas ei ole, võiks ju Ravimiametist täpsustada. Kui viitsin, siis kirjutan homme järelpärimise. -- Toomas 8. september 2008, kell 17:05 (UTC)
Muideks, ingliskeelses artiklis on veel see probleem, et seal on üldse raske aru saada, kus nad räägivad dimenhüdrinaadist ja kus difenhüdramiinist. -- Toomas 8. september 2008, kell 17:09 (UTC)
Seal ei ole ka ühtegi viidet. Hea oleks püüda ise uurida. Andres 8. september 2008, kell 17:18 (UTC)

Dimenhüdrinaati ei ole narkootiliste ainete nimekirjas [1]. Mul oli üks narkomaanist patsient, kes pistis õhtul kümme tabletti amitriptüliini (ravim kurvameelsuse vastu) sisse ja hakkas pärast seda hiiri nägema. Ka analgiini üledoosiga võib peast segi minna.--Hendrix 9. september 2008, kell 09:50 (UTC)

ja mis seal veel sudafedist (nohurohi) rääkida... Hallutsinatsioonid [2]. Ja süstitaksegi--Hendrix 9. september 2008, kell 10:06 (UTC)

Jah, Sudafedi kasutamisega mõnuainena olen ka mina kursis. Mitte et ise proovinud oleks, aga lugusid olen selle kasutamisest kuulnud küll. :) -- Toomas 9. september 2008, kell 10:11 (UTC)