Arutelu:Avalik tualett

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Minuarust võiks avalikust käimlast ja tualetist ühes artiklis rääkida.--WooteleF 3. august 2011, kell 11:24 (EEST)[vasta]

Minu meelest on tegemist kahe täiesti erineva asjaga. Tualettruumid on ühendatud kanalisatsiooni võrguga, käimlad üldiselt mitte (üks variant on, et nad on istutatud kanalisatsiooni augule). Sellest on juba ka arutelu - http://et.wikipedia.org/wiki/Arutelu:Avalik_k%C3%A4imla --Kopo25 3. august 2011, kell 12:02 (EEST)
Kust Sa seda võtad? EKSS-i järgi on tualett klosett koos pesemisruumiga, seega hoones asuv käimla koos pesemisruumiga. Andres 3. august 2011, kell 12:56 (EEST)[vasta]
EKSSi järgi on - Käimla ‹1› s. koht ekskrementide ja uriini väljutamiseks, väljakäik, klosett. Avalik käimla. Käimlasse minema. Käimla lehkas, haises, oli reostatud. Käimlaks oli tavaline laudputka õue peal. Ls. kuiv|käimla, vesi|käimla, väli|käimla, ühiskäimla. Käimla väljendit kasutatakse palju tehnilistes nimetustes (kuivkäimla, kompostkäimla, keemiline käimla jne, ei ole kuivtualett, komposttualett).
Tualett - klosett koos pesemisruumiga. Restorani, teatri, kino, kaubamaja, raudteejaama tualett. Naiste, meeste tualett. Väljus daamide tualetist. Ls. jaamatualett.
Käimlal ei ole sellist definitsiooni, et hoones asuvat käimlat kutsutakse tualetiks. Hoonesse ehitatud käimlat kutsutakse klosetiks. Kuid siis muutubki ka käimla ehitus. Käimla teine nimetus on ka kemmerg.
klosett ‹-seti 21› s. hoones asuv käimla. Klosett on koridoris. Klosett ja vannituba on ühte ehitatud. Läks klosetti. Ls. kuiv|klosett, vesiklosett.
Kemmerg ‹-u 2› s. kõnek käimla. Kemmergut puhastama, rookima. Kemmerg oli koridori peal. Õue peal oli haisev kemmerg. Kemmergus käima. Vanamees läks kemmergusse. Vähemalt minule on jäänud küll selline tunne, et peldik on pigem selline halvustav nimetus, mis on must ja haisev koht. Praegult suunatakse sõnast peldik > Kemmergusse, mis on minu meelest vale. Kaasaegne kemmerg (kuivkäimla) on lõhnatu. --Kopo25 3. august 2011, kell 13:25 (EEST)
Jah, klosett on hoones olev käimla ja tualett on klosett (seega siis hoones olev käimla) koos pesemisruumiga. Järelikult ka klosett on käimla. Ma ei oska öelda, kas tualetti võib käimlaks nimetada, aga kui ei, siis tualetis vähemalt peab asuma käimla. See, et käimla ei või hoones asuda, ei tule kuskilt välja. Andres 3. august 2011, kell 14:06 (EEST)[vasta]
Peldik ja kemmerg tähendavad EKSS-i järgi sama mis käimla. Andres 3. august 2011, kell 14:08 (EEST)[vasta]

Avalikud tualetid, (ühiskondlikud tualetid) on ruumid, mis on kõigile ühiselt kasutada.

See on ju täiesti vale, absurdne definitsioon. Andres (arutelu) 8. juuni 2019, kell 04:25 (EEST)[vasta]