Arutelu:August Rei valitsus

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Erakonnad on siin üleliigsed.

Miks? Andres 22. august 2008, kell 10:04 (UTC)
Valitsusse kuulumiseks ei pea tingimata olema mõne erakonna liige.
Tähtis on õigupoolest parlamendifraktsioon. Valitsus olenes ju jõudude vahekorrast parlamendis. Andres 22. august 2008, kell 10:09 (UTC)
Valitsuse liikmel tema administratiivsete kohuste täitmisel pole mingit vahet, millisesse erakonda ta kuulub. Ja millised erakonnad moodustasid näiteks Otto Tiefi valitsuse? Agronoomide Koda oma esimehe Kaarel Liidaku kaudu?
Ma saan aru küll, mida Sa silmas pead. Aga parlamentaarse demokraatia kohal on ikkagi tähtis teada, millised erakonnad valitsuse moodustavad ja milliste fraktsioonide toetus valitsusel on ning milline minister kelle poolt on valitsusse esitatud.
Võib ju ka kirjutada sellest, millise erakonna või fraktsiooni poolt milline minister on esitatud, eraldi lõigus, aga artiklist peaks seda teada saama. Andres 22. august 2008, kell 10:54 (UTC)
Need erakonnad on lisatud sinna tolleaaegse ajalehe artikli järgi. Tollel ajal toimus valitsuse moodustamine nagu praegugi parlamentaarse demokraatia puhul: parlamendis on moodustatud parlamendigrupid, kes siis kõigepealt peavad omavahel läbirääkimisi, kes koos valitsuse moodustavad ja järgmisena määravad erinevad grupid ministrid. Ka praeguse aja valitsuste juures on need märgitud ja see on oluline, juhul kui riigis on lubatud ja tegutseb üle ühe partei.--Oktav 23. august 2008, kell 21:20 (UTC)

Jah, selline jutt sobib hästi. Tahaks muidugi ka teada, mida see valitsus tegi.

Ministrikohad, samuti erakonnad/fraktsioonid peaksid olema lingitud. Andres 13. september 2008, kell 09:26 (UTC)