Arutelu:Astronoomia mõisteid

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Mis te arvate, kas artikli pealkiri peaks olema "täht", "kinnistäht" või "täht (astronoomia)"? Andres 12:47, 1 Feb 2004 (UTC)


Ma arvan, et tähtkujudele, kosmoseaparaatidele jms. peaks olema eraldi loendid. Siim 12:37, 26 Sep 2004 (UTC)

Need võiksid olla küll, aga ei teeks paha ka üldine tähestikloend. Andres 12:57, 26 Sep 2004 (UTC)
Mis siis teha nendega, millel juba on eraldi loendid. Kas lükkame kokku (eraldi rubritseerimist loendite tõttu pole ju enam vaja) või kustutame siit lehelt? Siim 15:50, 26 Sep 2004 (UTC)
See oleneb sellest, mida me selle artikliga teha tahame. Kui me teeme siia üldise tähestikloendi, siis tõmbame kokku. Kui me teeme siia üldmõistete loendi, siis teeme ka observatooriumide ja kosmoseaparaatide jaoks eraldi loendid ning jätame siia ainult üldmõisted, ja need tõmbame kokku. Andres 16:10, 26 Sep 2004 (UTC)
Mulle meeldib viimane variant rohkem. Teeme siis üldmõistete loendi ja eraldi loendid observatooriumidele ja kosmoseaparaatidele. Siim 16:13, 26 Sep 2004 (UTC)
Hästi. Andres 16:21, 26 Sep 2004 (UTC)

Pöördun veel tagasi suurte ja väikeste tähtede probleemi juurde. Andres väitis, et ükskõik kas link on suure või väikese tähega peaasi, et poleks segamini suure ja väikes tähega algavad lingid. Siin paraku just nii on, sest ma ei saa ju planeetide nimesid kirjutada väikese tähega. Minu arvamus on, et lingid loendites peaks algama suure tähega. See oleks minu arvates ilusam. Me ei pea ju alati sõnasõnalt kõiki keelereegleid järgima eriti selliseid, mis on lihtsalt kokkuleppe tulemus ja mille väljamõtlemisel pole arvestatud näiteks Vikipeediaga. Siim 17:09, 26 Sep 2004 (UTC)

Siin ma ütleksin nii, et kui Sa kirjutad suure tähega selle, mis reeglite järgi peab olema suure tähega, ja ülejäänu väikse tähega, siis Sa annad rohkem infot kui kirjutades kõik suure tähega. Ennist ma ei mõelnud niisuguste juhtumite peale. Aga põhimõtteliselt pole mul midagi ka selle vastu, kui kõik suure tähega kirjutada. Probleemiks jääb siiski, et Vikipeediast ei ole alati võimalik hõlpsasti välja lugeda, kas mingi termin kirjutatakse suure või väikese algustähega. Muidugi, enamasti on see niigi teada. Andres 17:46, 26 Sep 2004 (UTC)

Astronoomiaga kattuvad loendid[muuda lähteteksti]

Integreeisin kõik kosmoloogia mõisteid ka siia loendisse. V-o arusaadavuse huvides ja segaduse vältimiseks võiks kosmoloogia mõistete loendi üldse ära kustutada või vähemalt siia suunata--Bioneer1 (arutelu) 20. august 2012, kell 10:06 (EEST)[vasta]