Arutelu:Arvprogrammjuhtimine

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

IT terministandardi sõnastik ja arvutisõnastik (Liikane, Kesa) pakuvad sõna raal-arvjuhtimine. Praegu siin kasutatut ei leia. Pikne 7. november 2010, kell 10:41 (EET)

Kindlasti väga vajalik üldinformatiivne tekst. Reaalses elus kasutavad erinevate tootjate süsteemid siiski väga erinevaid mõõteruume (koordinaatruume), kodeeringuid, funktsioone ja sidestuslahendusi. Euroopas laialdaselt kasutatavad (erinevatele) Fanuc-i koodeksitele toetuvad lahendused ei kattu tekstis toodud loeteluga täielikult. Kasutatakse programiisiseseid või programmiväliseid alaprogramme (näiteks mingite operatsioonide monotoonseks või muutuvaks kordamiseks), muutuvat lõikekiirust (instrumendi ja/või detaili napi jäikuse korral vibratsiooni maha surumiseks), erinevaid kompleksse toimega funktsioone (treipinkidel G71; G73 -ka keerulise kujupinna musttöötlemiseks X või Z-teljeliste liikumistega ja varuga puhastöötluseks) jne. Osa kodeeringust ei kattu.

  • Täienduseks tekstile: üldjuhul on peaspindli suunaline telg Z-telg. See põhimõte peaks võimaldama (teatud mööndustega!) kasutada erineva ehitusega tööpinkidel sama operatsiooni töötlemiseks sama programmi.

Andres 24.10.2011

Milliseid muudatusi tuleks tekstis teha? Andres 24. oktoober 2011, kell 22:12 (EEST)[vasta]

Kustutamine[muuda lähteteksti]

Miks varasem sisu kustutati? Adeliine 6. veebruar 2021, kell 01:25 (EET)[vasta]