Arutelu:Alumine Vaigas

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kas järsku ainult Alumine Vaika artikli nimeks? midagi muud alumist vaikat ju pole. või teeks lihtsalt suunamise alumiselt vaikalt? avjoska 25. juuli 2006, kell 19.12 (UTC)

Tee suunamine. Lähtusin KNAB-is olevast kujust. Andres 25. juuli 2006, kell 19.18 (UTC)
Samas, valdavalt pole Eesti saarte artiklinimedes seni KNAB-ist lähtutud. Ega ka mitte muude üksuste puhul (nt Tartu linn). Millal on põhiartikkel liigsõnaga, millal ilma, millal on liigsõna täpsustusena sulgudes? - ühtlustamine oleks vajalik.
Mulle tundub praegu, et "saar, mille nimi on saar"-praktika pole parim. Arvan, et antud näite puhul peaks põhiartikkel olema pigem "Alumine Vaika", lisaks võib olla suunamine "Alumine Vaika saar". Aga ehk on kohanimede liigsõnade teema ja muu seonduv vikipeedias juba selgeks vaieldud? --Pehlakas 25. juuli 2006, kell 20.53 (UTC)
Päris selgeks vaieldud ei ole. Järgitud on järgmisi põhimõtteid. Asulanimed on üldjuhul ilma liigisõnata. Teistel juhtudel on liigisõna alati kasutatud, kui see KNAB-is on. Kui on olemas samanimeline asula või samanimelised asulad, siis lisatakse muud liiki kohtadele tavaliselt liiginimi. On ka erandeid, mis tulenevad nime kasutamisest üldnimena või muudest asjaoludest. Igatahes on igal pool, kus KNAB-is liiginimi puudub, võimalik ka see lisada. Andres 26. juuli 2006, kell 04.57 (UTC)

Mis neis vaika saartes toimetada on, ehk saan ise tehtud? avjoska 25. juuli 2006, kell 19.12 (UTC)