Arutelu:Alexander von Oettingen (1798–1846)

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Töötas maakohtunikuna, ostis ta endale mõisaid: alguses Visusti ja Luua, Kuremaa mõisa, kuhu ta oma perekonnaga elama asus, - praegu jääb mulje, et just maakohtunikuna töötamine andis võimaluse mõisu osta. Ja kas ta elas oma perekonnaga Visusti, Luua ja Kuremaa mõisates?--WooteleF 22. juuli 2009, kell 18:01 (UTC)

Kopipeist artiklis toodud lingist.--WooteleF 22. juuli 2009, kell 18:02 (UTC)

Tõstsin välja[muuda lähteteksti]

Mõisas peeti tähtsaks piimakarjakasvatust, milleks muretseti angleri tõugu kari. Meiereis valmistati koort, võid, kohupiima, kaseiini, juustu. Vadakust valmistati piimasuhkrut – Kuremaa mõisas asus Baltimaade esimene piimasuhkruvabrik. Teraviljast toodeti ka piiritust, praagaga nuumati loomi. Mõisa karja- ja heinamaasid hakati kuivendama savitorudrenaažidega, esimeste seas Põhja-Liivimaal. Mõisavalitsemisel oli tal abiks üksnes eestlastest kubjas ja aidamees. Sageli käis uus mõisnik ka viinavooridel kaasas. Tema ajal laiendati oluliselt teravilja külvipinda – põhiline sissetulek saadi teraviljamüügist.

See jutt kuulub artiklisse Kuremaa mõis. Muidugi muudetud sõnastusega, kuna praegu on see kopipeist.--WooteleF 22. juuli 2009, kell 21:30 (UTC)