Arutelu:Aleksandr Ankvab

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Nimi tuleks kirjutada abhaasipäraselt? Andres 1. september 2011, kell 07:38 (EEST)[vasta]

tõen. küll, seni ei leidnud abhaasikeelset nimekuju. --Ker 1. september 2011, kell 12:30 (EEST)[vasta]
Алықьсандр Анқәаб, Alykjsandr Ankwab. KNAB-i järgi tuleb kasutada eesti transkriptsiooni, aga seda ära ei tooda. Nii et praegu me ei saa abhaasi keelest lähtuda. Andres 1. september 2011, kell 20:18 (EEST)[vasta]


Härrased Ankvab ei ole töötanud kunagi kom.partei aparaadis. Moskvas töötas Ankvab ühe linnosa siseasjade osakonna ülemana ehk keskastmejuhina miilitsas. Abhaasiast oli ta sunnitud lahkuma seoses Ardzinbaga tekkinud eriarvamustest. See, et tal toimis ka kusagil mingi äri, on täiesti teisejärguline. Püüdke nüüd ikka jääda olemasolevatele dokumentidele viitavaks. Ei tasu kirja panna kõike, mis pähe lööb. Tegemist on ikkagi pelgalt eluaegse miilitsatöötaja ja kuritegevuse vastu võitlejaga, mitte kom.partei töötajaga.


Kui te vastavasisulisi parandusi ei tee, teen need ise.

täiendama-parandama olete minu poolest teretulnud, kaklema mitte. Kriitika viidete puudumise ja tõenäoliselt ka ebatäpsuste osas on õigustatud. Oleks kena kui teeksite endale kasutaja. --Ker 4. september 2011, kell 00:15 (EEST)[vasta]


Tegelikult 2004, kui olid presidendivalimised, toodi Ankvab`i korral välja, et ta ei valda vajalikul määral abhaasi keelt. Tegelikkuses see ei pea paika ja oli vaid toodud välja n.ö otsitud põhjusena, et mitte pakkuda konkurentsi Bagapš`ile. Keelt valdas ta 2011. a hiilgavalt. Seda kontrolliti kõigil kandidaatidel spetsiaalses komisjonis, kusjuures ta ei olnud käinud oma keeleoskust vahepeal kusagil kursustel parandamas. Kuid igal juhul tubli. Kom.parteiaparaadis töötas seega Ankvab vaid administreerival, mitte poliitilisel, tööl. Oma sisult oli tegemist mitte ideoloogilise ja poliitilise vaid korraldava, organiseeriva ning "haldava" tegevusega. Selliselt asjade nimetamisel on jumet ja nii oleme tõele ka oluliselt lähemal. Kom.partei üdini ideeline toetaja ja sellesse uskuja ei ole Ankvab tõesti kunagi olnud. Paraku oleks vaja leida viide, mille kohaselt töötas Ankvab Moskva linna ühe miilitsajaoskonna ülemana alates 1994. a, s.o peale Abhaasiast lahkumist ja peale lahkarvamuste tekkimist Ardzinba`ga. See on tegelikult ilmselgelt teada. Paljud Abhaasias teavad seda. Paraku oleks vaja viidet.

Ankvabile on sooritatud 5 tapmiskatset. Ning ta on olnud korduvalt ka haavatud.

Kindlasti oleks vaja ära mainida, et Ankvab`i ei toetatud valimistel Moskva poolt. Moskva toetuse (s.h Putini toetuse isiklikult) pälvis teine kandidaat Sergei Šamba, kes ei osutunud valituks. Abhaasias toimuvad presidendivalimised üldrahvaliku hääletusena.