Arutelu:Ühinenud Rahvaste Organisatsioon

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Soovitaksin pealkirja "ÜRO liikmesriikide loend". Andres 10. detsember 2005, kell 23.55 (UTC)


Miks täiendamismärkus on ära võetud? Artikkel on ilmselgelt liiga lühike. Andres 11. detsember 2005, kell 10.56 (UTC)

Kordan veel kord. Kõiki artikleid saab teha pikemaks. Alati võib tulla keegi ja ütelda suvalise artikli kohta, et seda saab täiendada. Seetõttu tuleks mall "täienda" kasutusest maha võtta. Vaja oleks ehk malli nupukeste jaoks, millel peaks aga olema väljatöötatud reeglistik ja muidugi ei pandaks teda artiklitele nagu ÜRO, mis on selle malli jaoks ilmselgelt liiga mahukad. Siim 11. detsember 2005, kell 11.00 (UTC)

Malli on vaja vaid selleks, et toimetajatel ja muudel artikli parandajatel oleks ülevaade toimetamist/täiendamist vajavatest artiklitest. Et saaks võtta vastava kategooria ette ja hakata näiteks otsast toimetama. Kui me aga igale täiendamist vajavale artiklile selle lisame, siis mis selle asja mõte on? Siim 11. detsember 2005, kell 11.04 (UTC)

Asja mõte on näidata, et me ei ole artikli pikkusega rahul. Lugeja ei pruugi kohe aru saada, mis Vikipeedia on. Andres 11. detsember 2005, kell 11.27 (UTC)
See ei ole kaugeltki piisav põhjus, et artiklite väljanägemist solkida. Siim 11. detsember 2005, kell 11.32 (UTC)
Nii et küsimus on siis väljanägemises. Võib-olla otsida teistsugust graafilist lahendust? Andres 11. detsember 2005, kell 15.33 (UTC)

teisaldaks ikka täisnime alla? - Ahsoous 24. august 2007, kell 21:26 (UTC)

Iisrael, Liibanon ja Süüria[muuda lähteteksti]

UNTSO (United Nations Truce Supervision Organisation) ÜRO sõjaline vaatlusmissioon UNTSO loodi ÜRO poolt juba 1948. aastal. Tegemist on ÜRO kõige esimese ja vanima rahuvalvemissiooniga, mille suurus on praegu ligikaudu 150 sõjalist vaatlejat. Sõjaliste vaatlejate ülesanne on jälgida rahukokkulepetest kinnipidamist Lähis-Idas ning hoida ära konfliktide eskaleerumist, samuti aidata teisi piirkonnas paiknevaid ÜRO missioone, nagu näiteks UNDOF (United Nations Disegagement Observer Force), mis tegutseb Golani kõrgendikul Iisraeli ja Süüria piiril, ning UNIFILi (United Nations Interim Force in Lebanon) missioon Liibanonis, mille ülesandeks on tagada julgeolek „sinisel joonel” (Iisraeli - Liibanoni piir). UNTSO on esindatud ka Siinai poolsaarel, kus jälgitakse Egiptuse–Iisraeli piiri.

Liikmesriikide arv[muuda lähteteksti]

Liikmesriikide arv on vale (õige on 193) ning see vajab minu meelest ka linki.

Tegin paranduse. Lingiks sobiks vist see, aga mul ei avane see. Andres (arutelu) 25. september 2016, kell 10:03 (EEST)[vasta]

Pealkiri on eksitav[muuda lähteteksti]

Traditsiooniline tõlge on ekslik, sest Nations vaste on siin "riigid", seega: Ühinenud Riikide Organisatsioon.--Vaher (arutelu) 11. detsember 2021, kell 18:47 (EET)[vasta]