Arutelu:Ühikelement

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Paistab, et mina olen siia miskipärast kunagi kirjutanud, et "kui vaadeldavaks tehteks on liitmine, nimetatakse ühikelementi nullelemendiks ja tähistatakse sümboliga 0." Ja see väide elab siin oma elu edasi. Avastasin ma selle praegu tänu Hardi kommentaarile artikli nullelement juures. Ma leian, et ühikelementi ja neutraalset elementi samastada, seega vaidlustan praegu sisu, aga parandama sel hilisel tunnil ei kiirusta. --Ker 5. jaanuar 2010, kell 01:17 (UTC)

minu kunagine kavatsus oli tõenäoliselt kirjutada, et "kui vaadeldavaks tehteks on liitmine, nimetatakse neutraalset elementi nullelemendiks..." --Ker 5. jaanuar 2010, kell 01:25 (UTC)
Noh, kui räägitakse suvalisest binaarsest tehtest, siis nimetatakse seda tavaliselt korrutamiseks ning ka ülejäänud mõisteid nimetatakse nii, nagu tegu oleks korrutamisega. Sellepärast siis ka "ühikelement". Andres 5. jaanuar 2010, kell 08:38 (UTC)
Kui eestikeelses kirjanduses on (valdavalt) kasutusel "neutraalne element", võib pealkirja ning sõnakasutust muuta. Andres 5. jaanuar 2010, kell 08:39 (UTC)