Arthur Friedrich Wilhelm Hoffmann

Allikas: Vikipeedia

Arthur Friedrich Wilhelm Hoffmann (2. november 1871 Koeru1. veebruar 1940 Schwetz) oli Eesti vaimulik.

Õppis aastatel 18831889 Tallinna Toomkoolis ja seejärel aastatel 18901895 Tartu Ülikoolis ajalugu ja usuteadust. Prooviaastal oli ta Kadrina ja Kuusalu koguduses. Ordineeriti 24. juunil 1897 Tallinnas õpetajaks.

Oli aastatel 18971900 Kuusalu Laurentsiuse ja Tallinna Jaani koguduse abiõpetaja. Aastatel 19001904 oli ta Ridala Püha Maarja Magdaleena koguduse õpetaja. Aastatel 19041933 oli ta Viru-Jaakobi koguduse õpetaja ja Viru praostkonna praost.

Isiklikku[muuda | muuda lähteteksti]

Tema isa Heinrich Ferdinand Hoffmann oli Koeru koguduse õpetaja. Kirikuõpetajad olid ka tema emapoolne vanaisa Friedrich Johann Anton Assmuth, kes teenis Kose Püha Nikolause koguduses, ning emapoolne vanaisa Dietrich Georg Mickwitz, kes töötas Koeru Maarja-Magdaleena koguduses.

Tallinna Toompea Kaarli koguduse õpetaja Johann Heinrich Brasche oli abielus kahe tema õega (Anna Wilhelminega ja Selma Emiliega), õemees Daniel Burchard Lemm (abielus õe Anna Louisega) oli (Kadrina ja Kuressaare Laurentiuse koguduse õpetaja), õemees Oskar Ernst Emil Tomberg (abielus õe Margarethe Helene Elisabethiga), vend Heinrich Richard Hoffmann oli misjonärina Indias, aastatel 19201934 oli Ridala Püha Maarja Magdaleena koguduse õpetaja, väimees Rudolf Harald Sauerbrei oli Tallinna Kopli koguduse õpetaja, väimees Burchard Johann Friedrich Lieberg oli Eesti abistamise ühingu "Estlandhilfe" rajaja.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]