Arijan Ademi

Allikas: Vikipeedia
Arijan Ademi 2013. aastal Horvaatia koondises mängimas

Arijan Ademi (makedoonia keeles Аријан Адеми; sündinud 29. mail 1991 Šibenikis) on Põhja-Makedoonia-Horvaatia jalgpallur, kes mängib kaitsva poolkaitsjana Horvaatia kõrgliiga klubis Zagrebi Dinamo ja Põhja-Makedoonia jalgpallikoondises. Ta on klubi meeskonna kapten.

Ta alustas klubikarjääri kodulinna klubis HNK Šibenik, mille koosseis debüteeris Horvaatia kõrgliigas hooajal 2007–08.

2010. aastal liitus ta Zagrebi Dinamoga. Ta on klubiga tulnud kaheksa korda Horvaatia meistriks, võitnud neli korda Horvaatia karikavõistlused ja kaks korda Horvaatia superkarika.

Ademi mängis Horvaatia noortekoondisetes ja 2013. aastal kolm mängu Horvaatia jalgpallikoondises. Pärast seda, kui ta jäeti välja 2014. aasta maailmameistrivõistlustel osalevast Horvaatia koondisest, otsustas ta hakata koondises esindama Põhja-Makedooniat. Põhja-Makedoonia koondises tegi ta debüüdi 9. oktoobril 2014 EM-i valikmängus Luksemburgi vastu. Esimese koondisevärava lõi ta 14. juunil 2015 EM-i valikmängus Slovakkia vastu.

2015. aastal määrati talle dopingu kasutamise eest nelja-aastane võistluskeeld, kuid see lühendati lõpuks kahe aasta peale.[1]

Saavutused[muuda | muuda lähteteksti]

Šibenik
Zagrebi Dinamo

Viited[muuda | muuda lähteteksti]