Apple Pay

Allikas: Vikipeedia
Apple Pay logo

Apple Pay on mobiilimakse ja digitaalse rahakoti teenus, mille on välja töötanud Apple Inc.

Apple Pay võimaldab kasutajatel teha makseid nii iOS-i rakendustes kui ka veebis. Teenus on saadaval järgmiste Apple’i toodetega: iPhone, Apple Watch, iPad ja Mac. See digitaliseerib ja võib asendada krediit- või deebetkaardi ja tehinguid kontaktivabale kaardimakseterminalile. Apple Pay ei nõua Apple Pay spetsiifilisi kontaktita makseterminale; see töötab kõigi makseterminalidega, mis aktsepteerivad viipemakseid. See on väga sarnane paljudes riikides juba kasutatavate kontaktivabade maksetega, millele lisandub kaheastmeline autentimine Touch ID-iga, Face ID-iga, PIN-iga või parooliga (salasõnaga).

See on saadaval paljudes riikides, sh Ameerika Ühendriikides, Suurbritannias, Kanadas, Austraalias, Brasiilias, Araabia Ühendemiraatides, Saudi Araabias, Venemaal, Hiinas, Uus-Meremaal, Singapuris, Jaapanis, Taiwanis, Hongkongis, Saksamaal. Apple Pay toetab enamikku peamisi krediitkaartide või deebetkaartide skeeme, sealhulgas American Expressi, Visat, Mastercardi ja UnionPayd. Osalevad pangad on piirkonniti erinevad.

Alates 26. juunist 2019 on Apple Pay ametlikult Eestis toetatud, seda läbi veebipankade Monese, Revolut ja N26. Alates 4. detsembrist 2019 toetab Apple Payd Eestis Swedbank.