Annika Lõhmus

Allikas: Vikipeedia
 See artikkel on lauljast ja kirjanikust; pedagoogi kohta vaata artiklit Annika Lõhmus (pedagoog)

Annika Lõhmus oma esikromaani "Pooltoonid" tutvustava intervjuu salvestamisel 9. mail 2020

Annika Lõhmus (sündinud 26. jaanuaril 1978 Pärnus) on eesti laulja ja kirjanik.

Elulugu[muuda | muuda lähteteksti]

Annika Lõhmus õppis aastatel 1985–1996 Pärnu Ülejõe Gümnaasiumis muusika süvaõppega klassis (erialaks klaver), 1996–2000 Georg Otsa nimelises Tallinna Muusikakoolis (Henn Eeriku lauluklassis), 2000–2004 Eesti Muusikaakadeemia bakalaureuseõppes (Anu Kaalu lauluklassis) ning 2011–2012 Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia magistriõppes (Nadia Kuremi lauluklassis), mille lõpetas cum laude.

Aastast 2001 töötab Annika Lõhmus Eesti Filharmoonia Kammerkooris.

Ta on esinenud solistina mitmetes barokiajastu vokaalsuurvormides ja kantaatides nagu Bachi Johannese passioon, Missa h-moll, Magnificat, kantaat nr. 51, Händeli Dixit Dominus ning Arvo Pärdi teostes nagu Magnificat, Te Deum, Passio jne. Annika Lõhmus on osalenud korduvalt Haapsalu Vanamuusika Festivalil.

Kirjanduslik tegevus[muuda | muuda lähteteksti]

Aastast 2017 algas Annika Lõhmuse kirjanduslik tegevus. Ilmusid luulekogu "Halo" ja reisinippide käsiraamat "Passist reispassini". Viimasesse kogus Annika oma kolleegide tähelepanekuid, nõuandeid ja humoorikaid juhtumisi arvukatelt välisreisidelt. Aastal 2020 ilmus esikromaan "Pooltoonid", mille tegevus toimub suures osas klassikalise muusika maailmas. Aastal 2023 tegi Annika kaastööd Reet Kromeli laulikusse "7 laulu ja 7 seadet kooridele" ning samal aastal ilmus portreeraamat eesti vanamuusikapioneerist Andres Mustonenist. Annika Lõhmus on kirjutanud ka artikleid ajakirjadesse Eesti Naine, Tervis Pluss, Muusika ja Buduaar.

Teoseid[muuda | muuda lähteteksti]

Artikleid[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]